Kako da sprečite pojavu mitisera: Saveti dermatologa

mitiseri

Mitiseri su uobičajena pojava, bilo da imate 15 ili 35 godina – ali šta god radili, nemoj te ih čačkati! Ove crne tačkice su tip akni, koje se pojavaljuju kada je koža zapušena. Jedini način da ih se zaista rešite jeste higijenski tretman kod kozmatičara i produžena kućna nega, uz salicilnu kiselinu. Ipak, verovatno se pitate da li postoji način da ih sprečite! U nastavku vam otkrivamo kako!

Šta su tačno mitiseri?

Mitiseri su čest tip akni, koje se formiraju kada se pora zapuši na površini kože. Obično se pojavljuju na licu oko nosa i brade, ali se mogu naći i na drugim delovima tela, uključujući leđa, grudi i ruke. Iako su sličnim ostalim buubljicama, postoje neke karaktekteristike koje ih razlikuju od recimo, belih mitisera. Oba se mogu pojaviti na koži, nakon što se pora zapuši. Ipak, klasična bubuljica je mnogo dulbje unutar pore, a mitiser je na površini kože. Oni se razlikuju po tome, što su mitiseri otvoreni, tj. otvorenoj pori, a klasične buubljice ili beli mitiseri su dublji, zapušeni masnoćom i odumrlim stanicama kože.

Povezano: Kako se pravilno koristi ekstraktor za mitisere?

Kako da tretirate i sprečite pojavu mitisera?

Pošto su mitiseri blaži od ostalih formi akni (poput cisti ili nodula), dermatolozi savetuju da se oni relativno lako tretiraju i leče. Predlažu se proizvodi na bazi salicilne kiseline, kao i redovni higijenski tretmani, koji će očistiti već postojeće mitisere. Takođe, uvođenje aktivnih sastojaka, poput retinola ili AHA kiselina u rutinu, takođe može delovati preventivno.

Redovno nanošenje maski na bazi gline, može sprečiti pojavu mitisera, jer glina upija višak sebuma i pročišćava pore, dok ih vizuelno minimizuje.

Mi vam predlažemo Skinology Salicilna + mlečna kiselina serum za lice.

Pročitajte još i: Da li flasteri za mitisere zaista čiste pore?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!