Kofein u skincare proizvodima: Antioksidant koji razbuđuje kožu!

kofein

Ako ne možete da zamislite dan bez šoljice vruće kafe, onda će vas obradovati vest da kofein možete uključiti i u druge aspekte života, a jedan od njih je nega kože! Kofein se godinama koristi kao sastojak u kozmetici, i na osnovnom nivou, on radi koži isto što i vašem organizmu: razbudi vas, da vam energiju, i štiti kožu od slobodnih radikala!

Šta je tačno kofein?

Kofein je glavni stimulant u napicima poput čaja i kafe. Često se uključuje i u skincare proizvode, jer poboljšava izgled celulita ili natečenih očiju. Nanet na kožu, kofein ima umirujuća i antoksidativna svojstva, posebno ako je koža izložena UV zračenju. Kofein može da prodredu u kožu i ima efekat sužavanja krvnih sudova, što može poboljšati izgled crvenila ili natečenosti lica.

kofein

Kada se kofein kombinuje sa drugim sastojcima, poput žen-šena, daje veliki boost energije za kožu i optimizuje energiju ćelija, kako bi koža bila hidrirana, sveža i negovana. Osim toga, kofein je veliki anti-iritans i stimuliše umirivanje kože.

Koji su sve benefiti kofeina za kožu?

Kada se nanosi topikalno, kofein ima nekoliko različitih efekata:

  • sužavanje krvnih sudova – privremeno, pomaže kod crvenila kože, i ispod očiju, ako imate tanku ili svetlu kožu ili ste skloni tamnim krugovima
  • diuretički efekat (izbacuje višak vode) – odlično za natečene podočnjake ili lica
  • bori se protiv slobodnih radikala – neutrališe dejstvo štetnih slobodnih radikala, poput gradskog zagađenja, UV zračenja, dima…

Povezano: 5 zdravih napitaka koji zamenjuju kafu

kofein

Najveći benefit kofeina – u kremama za oko očiju

Najveći benefit za kožu kofein ispoljava u proizvodima za oko očiju – serumi i kreme za ovu regiju. Kofein u ovim proizvodima umiruje, deluje protiv-upalno i sužavajuće na kesice ispod očiju, smanjujući crvenilo i natečenosti. Kofein takođe razbudjuje umorne oči tako što smanjuje pojavu tamnih krugova. Pomaže pokretanju mikrocirkulacije krvi u okoloočnoj regiji, tako da smanjuje smeđu diskoloraciju ispod očiju, ali samo kratkoročno. Zato ovakvi proizvodi daju rezultata sve dok se koriste.

Povezano: Naduveni podočnjaci – kako da ih se uspešno rešite?

kofein

Kofein je odličan i protiv celulita

Sigurno ste sretali kreme protiv celulita koje tvrde da smanjuju celulit! To je istina, zahvaljujući njegovom diuretičkom svojstvu, koje će dehidrirati masne ćelije na kratak period, čineći da koža izgleda glatkije. Na isti način kofein i u kremama za lice, kofein smanjuje nadutost i izbacuje višak vode, posebno ako se ujutru budite u takvom stanju.

Mi vam predlažemo Skinology KAFA piling za lice i telo, kojim ćete dobiti sve benefiti kofeina u vidu pilinga.

kafa piling

Antioksidantni super-heroj

Poslednji veliki doprinos kofeina nezi kože jesu antioksidativni benefiti. Studije otkrile da ljudi koji svakodnevno konzumiraju kafu imaju smanjen rizik za oboljevanje od raka kože. Isti efekat ima kofein kao kozmetički sastojak: neutrališe štetno dejstvo molekula slobodnih radikala i time štiti kožu od prevremenog starenja i malignih oboljenja.

Pročitajte još i: Najbolji antioksidanti za vašu kožu – Šta tačno rade?

error: Content is protected !!