9 beauty proizvoda koje treba da čuvate u frižideru

By  |  0 Comments

Morate priznati da kupatilo nije baš idealno mesto za čuvanje kozmetike: pretoplo je, vlažno i puno pare. Zato se često kozmetički proizvodi pokvare i užegnu. Osim toga, neki proizvodi pružaju bolji efekat kada su rashladjeni. Pošto nam idu topli dani – saznajte koje proizvode treba da čuvate u frižideru.

Ove proizvode treba da čuvate u frižideru

#1: Antirid

Mnogo ljudi se budi sa naduvenim očima, zato što se tečnost skuplja u okoloočnoj regiji dok spavate, posebno ako ste imali preslanu večeru. Kako bi kesice ispod očiju splasnule brže, čuvajte vaš antirid u frižideru. Hladna kremica ili gel će skupiti krvne sudove, smanjujući otok.

frižider

#2: Parfemi

Ako parfemske bočice čuvate na komodi ili kupatilu – znajte da su tako izložene suncu i toploti. Time se hemikalije iz parfema mnogo brže raspadaju i uzrokuju promen mirisa i boje parfema, što na kraju dovodi do njegovog propadanja. Zato ih čuvajte u frižideru, posebno ako su “vansezonski” mirisi – zimski parfemi koje čuvate za sledeću zimu.

#3: Karmini

One karmine koje koristite svakodnevno, nema potrebe da rashlađujete – ali vašu omiljenu nijansu koja se više ne proizvodi, i želite da napravite zalihe – obavezno čuvajte u frižideru. Ovo se takođe odnosi i na vansezonske nijanse koje nosite svega par meseci, poput drečavih letnjih, ili tamnih zimskih. Ovako ćete im produžiti vek trajanja.

#4: Tečna šminka

Ovo se odnosi na sve, od tečnog pudera, korektora, preko iluminatora, maskare i sjajeva za usne. Njihov rok trajanja počinje da ističe onog momenta kada otvorite bočicu. Ako želite da im produžite rok – obavezno ih čuvajte u frižideru, posebno za one koji se sporo troše, poput tečnog iluminatora. Isto važi i za neotvorene tečne proizvode koji čekaju svoj red.

Povezano: Koliki je rok trajanja svakog kozmetičkog proizvoda?

frižider

#5: Lakovi za nokte

Sunce i toplota mogu uzrokovati da se formula laka za nokte zgusne i promeni boju i teksturu. Ako imate veliku kolekciju lakova, savetujemo vam da ih čuvate u frižideru, kako biste očuvali njihovu boju i teksturu. Lakovi ovako mogu biti nepromenjeni godinama.

#6: SPF krema posle leta

Ako vam na kraju leta ostane nepotrošena tubica SPF kreme za lice ili telo, i želite da je sačuvate za sledeće leto, ubacite je u frižideru. Toplo okruženje smanjuje efektivnost SPF filtera, što znači da vas ta krema neće štititi podjednako sledeće godine, ako je ne čuvate na hladnom.

Povezano: 6 mitove u koje verujemo zahvaljujući proizvođačima kozmetike

#7: Prirodna kozmetika

Pošto proizvodi sa oznakom: “prirodno” ili “organsko” ne sadrže konzervanse, parabene, sulfate itd, kako biste produžili njihov rok trajanja (koji je kraći nego standardnoj kozmetiic), morate ih čuvati u frižideru kako se ne bi pokvarili. Ovo će sprečiti bakterije da se namnože.

frižider

#8: Aloe gel

Ako koristite gel aloje, to znači da verovatno imate opekotine od sunca. Ako je rashladite, kada je nanesete na opekotinu, vaša koža neće osećati neprijatan osećaj pečenja. Ublažićete i umiriti opekotinu.

#9: DIY kozmetika

Ovo je slično kao i prethodna stavka: ako pravite “uradi sama” maske, kreme, sprejeve, pilinge – obavezno ih čuvajte u frižideru, jer ne sadrže baš nikakve konzervanse koji će sprečiti razvoj bakterija. Zato savetujemo da DIY proizovde pravite u malim količinama, za svega par upotreba, jer je bolje uvek imati svež proizvod, nego razmišljate da li se ukvario.

Pročitajte još i: Najnoviji skincare trend – Frižider za kozmetiku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!