LOC metoda nege tela: Zarobite hidrataciju unutar kože

samopotamnjivač

U ovim hladnim zimskim danima, koži tela je potrebna sva moguća hidratacija. U vezi s tim, predstavljamo vam najefikasniju metodu slojevite nege kože, koja se naziva LOC. To je skraćenica od redosleda Liquid-Oil-Cream, procesa koji čini da se sva moguća hidratacija zarobi unutar kože. U nastavku pročitajte kako da primenite ovu metodu, za meku i svilenkastu kožu.

LOC metoda – prednosti

Tokom zime, koži je potrebna hidratacija i ishrana, i to baš svakom tipu kože. LOC metoda pruža hjidrataciju ali i mogućnost da se sva hidratacija zarobi, kako bi koža što duže bila meka i jedra. Dubinska hidratacija sprečava isušivanje kože i njeno perutanje. Ova metoda ima mnogo više prednosti od korišćenja samo kreme za telo.

Suština LOC metode je da se najpre nanosi tečnost – voda, potom vrlo tanak sloj ulja koji čuva vlagu da ostane u koži, a potom se nanosi završni kremast sloj za dodatnu zaštitu, čime se vrši “layering”, tj. naslojavanje za najučinkovitiju hidrataciju.

loc metoda

1- korak: Voda (Liquid)

Posle tuširanja, utapkajte peškirom višak vode, ali ne potpuno: neka koža ostane blago vlažna. Ako vam se koža tela veoma brzo osuši, isprskajte je termalnom vodom ili vodenim sprejem.

2. korak: Ulje (Oil)

Sledeći korak je da na vlažnu kožu kružnim pokretima utrljate lagano ulje za negu tela. Birajte ulja koja ne sadrže parafin ili mineralno ulje – neka to budu mešavine biljnih ulja, glicerina i vitamina. Na vlažnoj koži, ulje će se brže upiti i površina kože neće biti masna. Ulje je na ovaj način zarobilo vlagu iz vode posle tuširanja unutar pora.

Povezano: Kokosovo ulje – upotreba u kozmetičke svrhe

3. korak: Krema (Cream)

Nakon što se ulje upilo, poslednji korak je krema za telo. Ona sadrži emolijense i okluzive koji će hidrirati, ali i zarobiti svu hidrataciju iz vode i ulja. Nakon nanošenja kreme, sačekajte oko 10-15 minuta da se sve lepo upije u kožu. Pošto su ovi slojevi teži i kompleksniji nego inače, koži treba vreme da sve to “popije”. Budite veoma pažljivi ako nakon LOC metode oblačite svilu ili saten, jer su ovi materijali veoma osetljivi na ulja.

Mi vam predlažemo hranljivi Marrakesh Whip puter za telo, sa uljima argana i konoplje.

loc metoda

Koliko često?

Ovu LOC metodu možete primenjivati nekoliko puta nedeljno, kao deo vašeg “pampering” rituala, ili kada osetite da je koži potrebna jača hidratacija. Pre nje je poželjno uraditi temeljan piling celog tela, koji će ukloniti izumrle ćelije kože, koji sprečavaju da hidratantni sastojci prodru do kože.

Ova metoda ima svoju varijantu i u nezi kose, pri čemu se kao “vodeni” korak nanosi leave-in regenerator u spreju, potom ulje za kosu i na kraju krema za kosu.

Pročitajte još i: Zimska nega kože tela – Rešite se suvih potkolenica

error: Content is protected !!