Lubenica kao najnoviji korejski kozmetički sastojak koji će vaša koža obožavati!

lubenica

Lubenica je sinonim za leto, ali ova preukusna povrćka nije samo baza za letnje koktele i voćne salate, već je i fenomenalan kozmetički sastojak! Lubenica je jedan od najnovijih skincare sastojaka u kozmetičkim proizvodima, jer je prepuna vode (čak 92%), ali i vitamina i minerala koje će vaša koža obožavati! Ako volite miris lubenice, obožavaćete i učinak kozmetike na njenoj bazi. U nastavku otkrivamo sve benefite lubenice kao kozmetičkog sastojak!

Lubenica – riznica za kožu

Dok iščekujemo leto, ne znači da ne možemo da uživamo u svim benefitima lubenice – kao kozmetičkom sastojku! Ova povrćka je osvežavajući koktel sastojaka koji hrane i neguju kožu. Osim vode koja hidrira kožu i snabdeva ćelije hidratacijom, u sastavu lubenice je citrulin, aminokiselina, koja povećava cirkulaciju kože i deluje kao prirodni eksfolijator. Likopen je fitonutrijent, sa protivupalnim svojstvom. Lubenica je naročito blagodetna za osobe sklone aknama, upala, crvenilu, sa suvom i ljuspavom kožom. Ovaj sastojak je bogat antioksidantima koji štite telo od slobodnih radikala, a lubenica ujedno rešava i probleme starenja kože.

Ozbiljan “buzz” oko ovog sastojka je potekao od Korejaca, koji su ekstrakt lubenice ubacili u njihovo čuvenu Sleeping masku.

Povezano: Korejska vs. evropska kozmetika – po čemu se razlikuju?

lubenica

Lubenica kao sredstvo za umirenje kože

Lubenica u nezi kože nije ništa novo – mnoge žene su koristile lubenicu kao sredstvo za umirenje kože posle sunčanja ili kao masku za ispod očiju (poput kolutića krastavaca). Lubenica se u azijskoj kulturi koristi vekovima, zbog svojih protivupalnih svojstava koja smanjuju crvenilo, upalu i repariraju kožu. Lubenica je prebogata vitaminima A, C i E, što joj daje jake antioksidativne moći, koje neutrališu štetu od slobodnih radikala. Na taj način, lubenica smanjuje stres koji koža oseća.

Cela lubenica je lekovita za kožu: pulpa je puna vode, koja je prirodni hidrator za suvu kožu, a kora umiruje iritacije kože. Semenke lubenice su pune proteina i sadrže masne kiseline koje “pumpaju” i hidriraju kožu iznutra. Pošto sadrži čak 92% vode, lubenica je izuzetan hidrator. Ona kožu čini jedrom, punijom, sjajnijom i mekšom. Može pomoći kod suvoće kože, a i kod bora na licu.

Koliko brzo ćete videti efekte?

Ako koristite serum, kremu ili masku sa lubenicom – primetićete momentalne rezultate! Koža će postati manje crvena, jedra, sveža i zategnuta. Ali za dugoročne efekte, potrebno je oko 30 dana, da se ćelije kože obnove, tako da zaista vidite efekat proizvoda na bazi lubenice.

lubenica

Kako da ubacite lubenicu u rutinu nege?

Potražite serume, kreme ili maske na bazi ekstrakta lubenice. Posle čišćenja, nanesite tonik od lubenica, a potom nanesite serum, pa kremu. Ovaj sastojak se najbolje slaže sa hijaluronskom kiselinom, jer u sinergiji deluje na dubinsku hidrataciju kože.

Pročitajte još i: 6 najboljih saveta Korejki za blistavu kožu

error: Content is protected !!