Lubenica – spas kad koža izgori na suncu

lubenica

Opekotinama od sunca podležu i osobe koje preduzmu odgovarajuće mere zaštite. Dovoljno je da prilikom nanošenja kreme za sunčanje preskočite deo kože ili zaboravite ponovo naneti preparat nakon 2 sata i koža će vam pocrveneti i početi da pecka. Neprijatnosti se mogu ublažiti primenom namirnice koju svi tokom leta imamo u kući. U nastavku današnjeg teksta otkrivamo zašto je lubenica pravi spas kad koža izgori na suncu.

Ako ste izgoreli – lubenica je spas!

Ukoliko ste zadobili opekotine nakon izlaganja suncu, osećate bol i zatezanje kože, a pre svega se osećate kao rak, trebalo bi da odmah počnete sa tretiranjem kritičnih mesta kože. Najbolja terapija kad koža izgori na suncu nisu skupi kozmetički preparati već lekovita svojstva koja ćete pronaći u vašoj kuhinji. U ovakvim situacijama lubenica je odličan izbor.

Najčešći izbor za rashlađivanje tokom letnjih vrućina, pored sladoleda, svakako je većini lubenica. Ovaj moćni antioksidans bogat je vitaminom C, B6 i beta-karotenom što ga čini efikasnim rešenjem za ublažavanje opekotina od sunca. Lubenica je puna vode koja će dobro navlažiti sasušenu kožu te smanjiti upale kože lica, ali i kože celog tela dobijene zbog prekomernog izlaganja sunčevim jakim zracima.

Zato, nakon što pojedete krišku lubenice – ostavljajući malo crvenog, sočnog dela – utrljajte taj vodeni deo preko opekotina. Ili u svež sok od lubenice umočite vatu ili pamučni peškir pa premažite oštećena područja na telu. Posle pola sata, istuširajte se hladnijom vodom i uživajte u olakšanju koje ćete osetiti, ali i čistijoj i blistavijoj koži.

Povezano: Osvežavajući smoothie od lubenice!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!