Maske za usne: Upoznajte ovaj trendy proizvod za noćnu negu

maske za usne

Pravo iz Azije, dolaze nam maske za usne – trendy proizvod namenjen noćnoj nezi usana koji je zaludeo planetu. U tubicama, teglicama ili “patch”-evima, one dubinski neguju usne i uklanjaju ispucalu kožu. Najpoželjniji su proizvod u zimskim mesecima, posebno ako koristite mat ruževe. Da li smo vas već zainteresovali za maske za usne? U nastavku saznajte još o njima!

Maska za predivne usne

Kada govorimo o nezi usana, zamišljamo da su one jedre, prirodno roze, ali je ovo često daleko od slučaja, pošto usne gotovo da nemaju prirodnu zaštitu, te su veoma ranjive. Maske za usne nude zaštitni sloj nešto masnije teksture, i upravo zbog te okluzije (deblji sloj, hidrogel, biceluloza ili maramica), dozvoljavaju da hranljivi sastojci maske prodru dublje.

maske za usne

Kako se koriste maske za usne?

U zavisnosti od forme (“patch”, hidrogel, sheet maska, ili kremasta maska), maske za usne se nanose na različite načine. One u formi hidrogela ili patch-a možete koristiti bilo kad u toku dana, a one kremaste se nanose u debljem sloju na čiste usne, pre odlaska u krevet. Pre nanošenja maske na usne, savetujemo vam da odradite blagi piling uz pomoć četkice za zube ili posebnog pilinga, kako biste uklonili odumrle ćelije kože, koje sprečavaju da se proizvod u potpunosti upije.

Maske za usne su odlična priprema za nanošenje mat ruža: samo nanesite masku, ostavite da deluje 15-20 minuta i potom obrišite višak. Vaše usne će biti spremne za najsuvlji mat ruž i izgledaće puno, jedro i blistavo.

Povezano: Nega i boja u jednom – upoznajte ulje za usne!

Koje sastojke sadrže maske za usne?

Najčešći sastojci koji se mogu naći u azijskim maskama za usne u teglici ili tubi jesu: hijaluronska kiselina, kolagen, glicerin, vazelin, antioksidanti, biljni ekstrakti, shea puter, biljna ulja… Radi se o moćnom i hranljivom miksu sastojaka koji oblaže usne poput kaputića! A priznajte – to je baš ono što vam treba u ovim hladnim danima.

maske za usne

Maske sa usne sa AHA kiselinama

Jedan od najnovijih trendova u svetu nege kože jesu posebne maske za usne sa glikolnom kiselinom! Ovo je samo nastavak svetske beauty opsesije voćnim kiselinama za lice. Ovaj inovativan proizvod za usne nudi mnogo prednosti za suve, ispucale usne: uklanjanje odumrlih ćelija, smanjen izgled bora i linija na usnama, čvršće i glatkije usne.

Da li i vaša skincare rutina sadrži masku za usne? Ako ne, šta čekate da je nabavite – vaše usne će vam biti zahvalne!

Ako želite da isprobate nešto što je najpriližnije maski za usne, predlažemo vam Marrakesh HEMP SEED balzame za usne, bogate prirodnim uljima i puterima.

Pročitajte još i: Nega usana – čudotvorni glicerin

error: Content is protected !!