Nega usana – čudotvorni glicerin

glicerin

Za suve, ispucale i bolne usne, koje mogu biti problem kako tokom hladnih, tako i tokom toplih dana, najbolja zaštita je glicerin. Zato zaboravite skupe balzame ili kreme za usne jer će glicerin, osim zaštititi, efikasno i hidrirati vaše usne.

Glicerin će rešiti svaki problem i učiniti da vaše usne izgledaju odlično tokom cele godine. Drugim rečima, glicerin će vaše usne učiniti svilenkastim, mekim i sjajnim i bićete spremne u svakom trenutku da privučete pažnju muškaraca te pokažete svu vašu senzualnost.

Glicerin za lepotu i negu usana

Daje mekoću usnama

Hidratantna svojstva koja poseduje čine glicerin savršenim sredstvom za suve i ispucale usne. Posebno je dobro koristiti glicerin zimi kada dolazi do pucanja usana (zbog prečestog oblizivanja jer osećamo da nam se usne stalno suše), a u nekim slučajevima i do krvavih ranica koje mogu biti prilično bolne.

Povezano: Rešite se tamne pigmentacije sa usana!

Sprečava ljuštenje i krvarenje usana

Guljenje kože na usnama i krvarenje su najčešći problemi koji se javljaju zbog neadekvatne nege usana (tokom cele godine), ali i zbog preosetljivosti na neke sastojke iz kozmetičkih preparata. Stvorite naviku nanošenja glicerina jer on isceljuje usne i sprečava ove neprijatnosti.

Usporava starenje kože usana

Znaci starenja mogu se pojaviti i na vašim usnama, odnosno na osetljivoj koži oko njih – ivice usana se stanjuju, pojavljuju se bore. Imaćete lepe i sočne usne ako im posvetite pažnju koju zaslužuju – nanesite glicerin na usne i područje oko njih nekoliko puta dnevno.

Antirid krema
Pogledajte i: Antirid krema kao balzam za usne – da ili ne?

Uklanja tamne mrlje na usnama

Tamna pigmentacija na usnama, koja može nastati zbog prevelike izloženosti suncu, prečestog šminkanja i loše nege usana, problem je sa kojim se suočavaju mnogi ljudi. Sa glicerinom možete ukloniti tamne mrlje i imati prirodno ružičaste i zanosne usne, odnosno usne koje izgledaju zdravo i uredno.

Uklanja mrtvu kožu sa usana

Ako budete koristili glicerin svake noći, uklonićete mrtvi površinski sloj sa usana i obnoviti strukturu kožice na usnama. Potopite usne u glicerin kad god se setite u toku dana, a obavezno pre spavanja da bi vam koža ujutru bila nahranjena.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!