Svakodnevne navike koje utiču na ubrzano stvaranje BORA!

By  |  0 Comments

Bore su najveći neprijatelji ženske lepote i surovi pokazatelji znakova starenja. S tim da često ne predstavlju odraz hronološkog starenja, već svakodnevnih navika koje činimo, a toga nismo ni svesne. Pre nego što pojurite da kupite najnoviju kremu koja “briše” bore, uverite se da ne radite neku od ovih loših navika koje pospešuju boranje kože!

6 loših navika koje morate izbaciti, ako ne želite preuranjene bore!

Navika #1: Skidanje šminke vlažnim maramicama

Pomagala poput vlažnih maramica ili rukavica za skidanje šminke ne uklanjaju dubinski sloj prljavštine i šminkem već samo površinski, a osim toga – dobijate besportebno razvlačenje kože. Pregrubo trljanje kože je veliko NO-NO za mladolik izgled, zato izbacite POTPUNO iz upotrebe ova dva sredstva za skidanje šminke, i pređite na nežna ulja i mleka za čišćenje.

Predlažemo vam nežno Skinology Kolagen & elastin MLEKO za čišćenje kože.

bore

Navika #2: Nepravilno korišćenje tufera

Tuferi su svakodnevni deo rutine nege lica – njima nanosimo tonik, skidamo šminku itd. Nikako ih ne smete koristite suve ili nedovoljno natopljene na licu, jer će delovati poput maramica za skidanje šminke. Samo će nepotrebno razvlačiti kožu lica i poremetiti njenu barijeru. Uvek birajte one glatke, od 100% pamuka, i pokušajte da tonik nanosite prstima.

Navika #3: Grubo brisanje lica peškirom

Jedna oa najčešćih skincare grešaka koje definitivno uzrokuju bore jeste nepravilno brisanje lica. Nikako ne smete trljati lice peškirom posle umivanja, već samo nežno potapkati višak vode. Idealno bi bilo da peškir za lice menjate svakog dana. Idealna alternativa peškirima su kozmetičke maramice za jednokratnu upotrebu, koje su nežne i itime idealne za brisanje lica.

Povezano: 7 beauty navika koje morate usvojiti posle 30. rođendana

Navika #4: Spavanje na stomaku

Jedna od najgorih navika koje direktno utiču na stvaranje bora jeste spavanje na stomaku, sa glavom u jastuku. Tokom 8 sati sna, koža lica se “gužva” i razvlači sa svakim vašim okretanjem, tako da možete samo da zamislite posledice ove loše navike – bore! Idealno anti-aging spavanje je na leđima!

bore

Navika #5: Preterana mimika i mrštenje

Mimika je deo naše facijalne ekspresije, i jednostavno ne možemo da sakrijemo neke emocije: bes, nevericu, strah, itd. One su uvek propraćene mimikom koja uzorkuje trajno boranje kože. Među njima je najčešće podizanje obrva koje dovodi do trajnih bora, zato pokušajte da razmišljate o tome.

Povezano: Za lepši izgled – 10 navika koje treba da promenite odmah!

Navika #6: Upotreba agresivnih proizvoda za čišćenje kože

Još jedna važna navika koja direktno utiče na formiranje bora jeste neadekvatno čišćenje kože, i to najčešće agresivnim umivalicama i penama koje dehidriraju kožu. Znamo da je suva koža direktno sklona boranju – zato izbegavajte agresivne i jakeborenamenjene masnoj koži, jer će samo pogoršati stanje kože i isušiti njenu barijeru!

Mi vam predlažemo da koristite nežan Skinology EXTRA FINE kremasti piling za kožu.

piling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!