Nega kože uz pomoć kupki sa eteričnim uljima

Ono što se izdvaja kao glavna osobina svih vrsta eteričnih ulja, jeste da ona poseduju izuzetnu koncentraciju biljnih sastojaka. Brojna eterična ulja, možete upotrebiti za negu tela, ali i za opuštanje tako što ćete ih jednostavno u količini od oko desetak kapi dodati u toplu kupku, svaki put kada se kupate.

Svaki od biljnih sastojaka eteričnih ulja, pa samim tim i svako eterično ulje, ima individualne osobine i na individualan način može doprineti lepoti vašeg tela, ali i lepoti vašeg duha.

Kako bi ste na pravi način odlučili kada ćete koju vrstu eteričnog ulja dodati u kupku, mi ćemo vam otkriti na koji način se delovanje kog eteričnog ulja ispoljava pri dodavanju u kupku.

9 eteričnih ulja za savršenu negu kože!

Eterično ulje kamilice:

Kada se doda u kupku, eterično ulje kamilice deluje tako što umiruje kožu, reguliše stepen njenog mašćenja i čisti je od prisustva toksina i bakterija. Uz to, u dodiru sa toplotom kupke, ovo eterično ulje oslobađa biljne sastojke koji oslobađaju telo od umora, opuštaju ga i pripremaju za san. Zato, najbolje bi bilo da eterično ulje kamilice, dodajete u kupku uveče, neposredno pre spavanja.

Eterično ulje valerijane:

Eterično ulje valerijane, predstavlja jedno od najefikasnijih prirodnih sedativa. Zato, njegovo dodavanje u kupku, preporučuje se onda kada želite maksimalno da se opustite i da iz svog uma eliminišete sav stres kom ste bili izloženi tokom dana.

Eterično ulje limuna:

Kupka sa eteričnim uljem limuna, odlična je kao dopunski tretman u borbi protiv celulita. Uz to, ova kupka pospešuje regeneraciju ćelija kože i doprinosi poboljšanju nivoa hidriranosti i vitalnosti kože, ali i eliminiše eventualno prisustvo štetnih mikroorganizama na koži.

Eterično ulje semena šargarepe:

Ukoliko želite da vam koža što duže ostane glatka, zategnuta i zdrava, onda što češće u svoju kupku dodajte eterično ulje semena šargarepe. Uticaj ovog ulja na kožu toliko je blagotvoran, da će se nakon kratkog vremena, eliminisati sve nepravilnosti koje su bile prisutne na koži (iritacije, osipi, akne, ispucali kapilari i slično).

Eterično ulje lovora:

Ukoliko vas muči osećaj umora i napetosti u mišićima i ukoliko vam je koža suva i ispošćena, u kupku obavezno dodajte desetak kapi eteričnog ulja lovora. Ovako pripremljena kupka, pozitivno će delovati na vašu kožu i ako su na njoj prisutne iritacije izazvane depilacijom, akne ili bilo koje vrste osipa.

Eterično ulje borovnice:

Kupka u čijem se sastavu nalazi eterično ulje borovnice, odlično deluje na kožu koja je izložena bilo kojoj vrsti upale. Zato, njeno korišćenje se preporučuje u slučaju da ste preterali sa sunčanjem, bilo u solarijumu ili na plaži. Takođe, ovako pripremljena kupka ima pozitivan uticaj i na uklanjanje celulita.

[adsense_inserter id=”12825″]

Eterično ulje nane:

Dodavanjem eteričnog ulja nane u kupku, osvežićete kožu i u potpunosti ćete se osloboditi osećaja umora u telu.

Eterično ulje pačulia:

Kupka sa eteričnim uljem pačulia, gotovo čudotvorno deluje na kožu. Konkretno, ovako pripremljena koža odličan je tretman za suvu, ispucalu ili iritiranu kožu. Takođe, ova kupka doprinosi sužavanju pora na koži i čini kožu glatkom i baršunastom.

Eterično ulje ružinog drveta:

Eterično ulje ružinog drveta, u kombinaciji sa toplom kupkom, predstavlja odličan tretman za regeneraciju ćelija kože. Nakon samo nekoliko ponavljanja korišćenja ovakve kupke, koža postaje vidno osvežena i podhranjena.

error: Content is protected !!