Ovaj trik sa TikTok-a obećava maksimalni efekat vaše SPF kreme za lice

spf krema

Jedan od trenuutno najviralnijih beauty trikova sa ove platforme jeste tzv. “sunscreen layering”, odnosno, slojevito nanošenje SPF kreme na lice. Razlog za nastanak ovog trika je činjenica da ljudi ne nanose dovoljnu količinu SPF kreme lice (a to je 1.5 ml proizvoda, 1 kafena kašičica), jer jedino u tom slučaju, koža uživa propisanu zaštitu koja piše na bočici. Pošto je to količina koju je teško naneti iz jednog mazanja, beauty gurui sa TikTok-a otkrivaju ovaj koristan trik!

Šta je tačno “sunscreen layering”?

Dakle, ova tehnika nanošenja se zasniva na nanošenju dva sloja SPF zaštitne kreme za lice. Najpre, treba da nanesete prvi sloj kreme, kojom ćete pokriti celo lice. Nakon toga, potrebno je da sačekate 5-10 minuta da se krema u potpunosti upije, i da nanesete drugi sloj preko prvog. Ovo će sprečiti ljuštenje i formiranje “mrvica” na licu, koje se često dobija mazanjem predebelog sloja. Na ovaj način, krema će se lakše ublendati u kožu. Ukoliko koristite zaista laganu, fluidnu kremu sa faktorom, ova dva sloja neće ostaviti težak niti masan osećaj.

@abbeyyung Not taking any risks when it comes to sun protection! #sunscreen #sunscreentips #spf ♬ original sound – Abbey Yung

Šta dermatolozi misle o ovoj tehnici?

Zapravo, većina dermatologa se zaista slaže sa ovom tehnikom nanošenja, posebno jer je dobra za osobe kojima smeta ljuštenje kreme sa lica. Oni dodatno savetuju da je ovo dobra metoda i kada koristite potpuno novu SPF kremu, od koje ne znate šta da očekujete. Kada nanosite sveki zaseban sloj, postarajte se da je on ravnomerno raspoređen po licu. Čak i ako imate beli trag na licu, ne brinite se, on će se upiti i nestati u potpunosti.

Povezano: Kako da vam SPF krema ne zapuši pore?

Naše iskustvo sa “sunscreen layering” tehnikom

Najpre, naneli smo fluidnu SPF kremu na dva prsta i ublendali na licu. Sačekali smo 10 minuta, u potom ponovili postupak sa drugim slojem. Začuđujuće, nije bilo potrebno mnogo vremena da se krema upije u kožu. Zapravo, kod ove tehnike, slobodno možete preskočiti sve slojeve nege pre, jer su dva sloja SPF kreme više nego dovoljna za celodnevnu hidrataciju kože. Eventualno, pre kreme, možete naneti lagani serum sa vitaminom C, koji će pružiti antioksidativnu zaštitu.

@refinery29 We’re obsessed with this protective sunscreen trick! #sunscreenlayering #beautyinatik #sunscreentips ♬ Neon Bass – Tangelene Bolton

U potpunosti preporučujemo ovaj koristan trik sa TikTok-a. I naravno, pomislićete, nanošenje dva sloja SPF kreme u ovoj ekonomiji? SPF krema ne mora da košta bogatstvo da bi “radila”. Ne zaboravite da i kreme od 400 i 4000 dinara pruža isti nivo zaštite, a jedina razlika je “finoća” i “tananost” formule. Zato nemate izgovor da se ovog leta ne zaštitite od starenja kože, makar uz najpovoljniju SPF kremu iz drogerija. Jer – najbolja SPF krema je ona koju koristite REDOVNO!

spf krema

Pročitajte još i: Krema, serum, stik ili sprej – Kako da odaberete idealan SPF preparat za sebe?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!