Ovo su boje kose u trendu za leto 2023: Top 8 predloga

boje kose u trendu
Instagram/Printscreen

Želite da osvežite kosu kako temperature počinju da rastu? Onda ste na pravom mestu! Sigurno ste već videli “Barbie” planetarni hajp, koji nam je doneo povratak “Barbie Blonde” kose, ali nije samo ova boja u fokusu trendova. Tu su i “glossy brunette”, “tangy peach” i ponoćna oniks nijansa. Ako želite da postignete neku od ovih nijansi kose, savetujemo vas da bukirate termin kod dobrog koloriste, a da “uradi sama” projekte ipak ostavite za manikir i skincare.

Boje kose u trendu za leto 2023 – 8 predloga

#1: Barbie Blonde

Čuvena glumica Margot Robbie, koja tumači glavnu ulogu slavne Barbike, donela nam je novi trend Barbie plave kose. Ova nijansa je malo više zlatno plava, a ne platinasta. Zamislite boju unutrašnjost kore banane – to je ta željena nijansa. Ključ izgleda je održavate istu dubinu jarko plave boje, kroz koren, dužinu i krjeve kose. To je jedna “solid” jednodimenzionalna boja od korena do krajeva.

#2: Midnight Onyx

Misteriozna i mračna, ova nijansa nije samo za darkerke. Radi se o bogatoj crnoj boji, sa dodatnim tretmanima za sjaj, koji kosu čine reflektivnom. Ovaj ton najbolje odgovara osobama koje žele i imaju vremena da se posvete obavezi održavanja tamne kose.

View this post on Instagram

A post shared by Simone Ashley (@simoneashley)

#3: Ashy Dark Blonde

Ne žele sve plavuše da koriste visok procenat hidrogena i posvetle kosu do maksimuma, jer znaju da to izgleda prilično veštački. Ukoliko preferirate i smeđe tonove, probajte ovu verziju peljeasto tamno plave boje, koja deluje cool, a neka vam kolorista ubaci i dašak zlatne, za svetlinu.

Povezano: Potamnite plavu kosu isprečite oštećenje – 10 predloga Dark Blonde nijansi

#4: Tangy Peach

Smatrajte da je ovaj stil apdejt rose gold ludila koje je bilo popularno sezonama unazad. Breskvasta boja kose je savršena nijansa za one koji žele malo zabave i promene u životu. Ova boja je idealna za leto i plavu kosu. Idealno će stajati devojkama sa kožom toplog podtona. Breskva je idealan način da isprobate pastelnu nijansu. Ako ne želite trajnu boju, uvek možete probati kolor masku u nijansi Peach, za privremeni pastelni efekat.

#5: Glossy Brunette

Ovo je dokaz da smeđa kosa ne mora biti dosadna – ovaj kolor trend podrazumeva blistavi finiš kose, koij daje sjaj i punoću boje. Ova nijansa je idealna za one koji već imaju boju koja pripada braon porodici. Ako niste prirodna brineta, ofarbajte se smeđom bojom hladnog podtona, koji će kosi dati željeni staklasti finiš.

#6: Gemini Hair

Horoskopski znakovi utiču i na naš izgled, sudeći po ovom trendu. Zvezde poput Billie Eillish i Miley Cyrus su “odgovorne” za popularnost “Gemini Hair” trenda. Poznat i kao “marbled hair”, ovaj trend podrazumeva kombinovanje dve kontrastne nijanse u kosi. Ovako možete najbolje izraziti obe strane ličnosti.

#7: Lavander Blonde

Ovog leta, plava kosa je sve, samo ne dosadna, a to znači da je vreme za isprobavanje kolor maski i kolor preliv. Ova glazirana kosa je u osnovi hladno pepeljasta, sa prelivom u ljubičastoj boji, uz dodatak polutrajnog “gloss” preliva. Lavanda plava je malo drugačija, ali je laka za održavanje.

#8: Bronde Balayage

Ne možemo zaboraviti Hailey Bieber trend – “bronde balayage” podrazumeva nešto tamniji balajaž, između plave i smeđe. Ovaj stil farbanja je otmen, mek, prirodan i daje mladolik look. Ovo je dobar način da održavate plavu kosu, ali da dodate malo mekoće.

Pročitajte još i: “Earth Blonde” je najnoviji suptilni hair trend koji odaje dašak luksuza

error: Content is protected !!