Ovo je omiljeni smuti američkih dermatologa za blistavu i zdravu kožu (RECEPT)

Postići lepu i zdravu kožu nikada nije bilo teže, s obzirom da živimo u brzom vremenu, i može se reći prilično nezdravo. Kreme, serumi i tretmani mogu tek toliko pomoći, zato se moramo osloniti i na ono što unosimo u organizam. Smutiji su najlakši način da u telo unesete potrebnu količinu vitamina i minerala, koji su neophodni za zdrav i blistav izgled kože. Zato vam u nastavku prenosimo omiljeni recept američkih dermatologa za smuti koji treba da pijete svakodnevno, kako biste kroz određen period postigli blistav izgled kože.

Smuti za blistavu kožu sa matcha čajem

Ovaj recept je pun vitamina C i E, koji štite kožu od oštećenja, pomažu kod upale, smanjuju izgled bora i igraju vitalnu ulogu u prirodnoj proizvodnji koalgena. Visoki nivoi vitamina C koji se nalaze u kelju i ananasu mogu čak pojačati efikasnost SPF kreme.

smuti

Sastojci za 2 čaše:

  • 2 oljuštene, smrznute i iseckane banane
  • 2 kašičice matcha zelenog čaja u prahu (imate u zdravoj hrani i drogerijama)
  • 1 šolja light kokosovog (ili drugog biljnog) mleka
  • ½ šolje iseckanog zrelog ananasa
  • 1 šolja spanaća ili kelja

Priprema smutija:

Ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok ne dobije glatku tečnost. Podelite u dve čaše i dodajte toping po ukusu: semenke lana, sveže bobice, chia semenke ili rendanu tamnu čokoladu.

smuti

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!