“Skin Flooding” je najnoviji TikTok trik koji je idealan za zimsku negu lica!

skin flooding

Sa prvim naletom hladnim temperatura i ledenim vetrom, sigurni smo da je i vaša koža ove jeseni postala suvlja, dehidrirana i beživotna. Vaša dosadašnja rutina nege više nije dovoljna, a osećaj zatezanja kože je veoma neugodan. Ne brinite, TikTok je naša omiljena beauty platforma sa odličnim savetima, trikovima i trendovima! Jedan od najnovijih skincare trikova jeste “skin flooding”, odnosno “poplava kože”, u slobodnom prevodu. O čemu se tu zapravo radi – verovatno pretpostavljate da se radi o slojevima i slojevima hidratacije – otkrivamo u nastavku teksta!

“Skin Flooding” trik – o čemu se radi?

Na TikToku postoji više različitih verzija ovog trika za hidrataciju kože, iako sam trik nije ništa revolucionarno novo (sličan postupak rade dermatolozi, estetičari i kozmetičari). Dakle, prvi korak je čišćenje lica što nežnijim čistačem (pena, nežni gel ili prah za umivanje). Nakon toga, na vlažnu kožu se nanosi hijaluronski serum (vlažna koža je ključ). Potom, dok je koža još malo vlažna od hijalurona, sledeći korak je nanošenje seruma sa niacinamidom, a potom i hidratantne kreme. Tokom dana, ovu rutinu završite SPF zaštitnom kremom.

@jacquelinekilikita Skin flooding for dry, dehydrated winter skin #skinflooding #winterskincare #dryskin #dryskinhack #skincarehacks #beautyinatik ♬ Cozy Beat – Aesthetic Sounds

Drugi TikTok kreatori dodaju i face mist sprej između seruma i ostalih slojeva, kako bi poboljšali hidrataciju, a neki čak menjaju hijaluronski serum onim sa poliglutaminskom kiselinom (sličnim sastojkom koji daje još više hidratacije od hijaluronske).

Ukratko:

  • Očišćena, vlažna koža
  • Serum sa hijaluronskom kiselinom
  • Serum sa niacinamidom
  • Hidratatna krema
  • Opcionalno: face mist sprej za hidrataciju između svakog sloja

Mi vam predlažemo Skinology Hyaluron serum za lice + Niacinamid serum za lice + Hydro Force hidratantnu kremu.

@natalie_oneillll Bc who doesn’t love a moist face 💦#dryskintips #dryskinremedies #tipsfordryskin #dehydratedskintip #skincarehacks2022 #skincarehacksuk #skincarehacksthatactuallywork ♬ original sound – Natalie O'Neill

Nauka iza ovog trika

Naslojavanje hijaluronske kiseline i niacinamida ima naučno dokazane benefite za kožu. Niacinamid je vrsta vitamina B, antioksidanta koji nudi mnogo prednosti za kožu, između ostalih i hidrataciju i posvetljivanje. Takođe, umanjuje pojavu akni i upala na koži, jer smanjuje preteranu proizvodnju sebuma.

Hijaluronska kiselina pomaže koži da zadrži vlagu, čineći je hidriranom. Pošto je rastvorljiva u vodi, odličan je izbor za kombinovanje sa drugim sastojcima. Osim nje, i poliglutaminska kiselina je odličan izbor, jer daje još moćniju dozu hidratacije za koži. Nanošenje ovih proizvoda na vlažnu kožu povećava hidrataciju, čime dobijate zdraviju, jedriju kožu.

Povezano: Suva vs. dehidrirana koža – da li znate razliku?

Kome će ovaj trik biti od koristi?

Zahvaljujući promeni vremena, centralnom grejanju i drugim spoljašnjim faktorima, sigurni smo da ste primetili kako vam je koža suvlja, dehidrirana i ne baš srećna. Možda su bore vidljivije, a boja tena nije idealna. Ako imate osećaj zatezanja, primećujete ljuspanje kože i generalni sivi ton – znajte da će vam “skin flooding” trik pomoći da kožu vratite u dobro stanje. Generalno, ovaj trik može probati svaki tip kože, jer nikad dosta hidratacije!

Efekat na koži

Posle dve nedelje, primetićete veliko poboljšanje stanja kože – ona će biti sjajna, “dewy”, jedna i gipka. Šminka će vam lepše stajati, i neće se skupljati na suvim delovima. Bore i fine linije će delovati manje očito, a primetićete i manje bubuljica, upale, kao i repariranu barijeru kože. Ovo je odlična metoda ako želite da malo pauzirate od jakih aktivnih sastojaka (retinola i kiselina).

Mana ovog trika

Jedina “mana” “skincare flooding” trika jeste što zahteva više proizvoda i dosta vremena, kako biste sve mogli da lepo umasirate u kožu. Na sreću, postoje povoljni skincare brendovi koji nude serume sa ovim sastojcima, kao i kreme, kojima možete probati “skin flooding” trik.

Javite nam utiske ako probate!

Pročitajte još i: 5 načina kako možete izvući maksimum iz omiljenog seruma za lice

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!