3 saveta kako da sprečite da vam jastučnica upije proizvode sa kože lica

jastučnica

Ako volite večernju rutinu nege lica i sve one slojeve, sigurni smo da ujutru pronađete zamrljanu jastučnicu od svih ovih proizvodima. Niko od ndas ne želi da na ovaj način “baca” višak skincare preparata, posebno ako su skupoceni. Osim toga, serumi i kremice su namenjene da završe na vašoj koži, a ne na jastučnici. Kako biste sprečili da jastučnica upije višak proizvoda, pripremili smo najbolje savete za to!

Najbolji saveti kako da vam jastučnica ne upije preparate sa lica

Savet #1: Spavajte na leđima

Spavanje na leđima je jedan od najlakših načina da izbegnete transfer proizvoda sa lica na jastučnicu dok spavate. Spavanje na stomaku, s druge strane izlaže vaše lice površini jastučnice, i time je mnogo verovatnije da ćete višak seruma ili noćne kreme obrisati o jastučnicu, dok spavate, ukoliko se nisu dovoljno upili. Još jedan razlog zašto bi trebalo da spavate na leđima jeste taj da ne želite pojavu bubuljica i upala na koži. Naime, jastičnica se prlja i bude prekrivena bakterijama, ostacima šminke, sebumom i ćelijama kože. Ovo se sve utisne u kožu dok sapvate, i što zapušava pore i stvara bubuljice. Zato često menjajte jastučnicu.

jastučnica

Savet #2: Dajte proizvodima dovoljno vremena da se upiju

Pre nego što legnete na jastuk, preporučujemo da koži date dovoljno vremena da upije sve proizvode koje ste naneli. Ne postoji zlatno pravilo oko toga koliko biste trebalo sačekati između nanošenja preparata i odlaska u krevet, jer su sve formule drugačije. Ali generalno pravilo je da legnete barem sat vremena nakon završetka skincare rutine.

Savet #3: Koristite lagane proizvode

Ako nemate mnogo vremena uveče, između rutine nege kože i odlaska na spavanje, umesto teške i masne noćne kreme, potražite laganu, gelastu kremu, koja će hidrirati kožu bez masnog ostatka. Iako je tekstura noćne kreme tipično gušća od bilo koje dnevne, mnoge dnevne kreme mogu poslužit i kao noćne, posebno one namenjene flekama, borama i gubitku volumena. Zato, onim večerima, kada nemate dovoljno vremena za sve slojeve i mackanje, slobodno nanesite lagani serum i gel kremu kao noćnu negu.

jastučnica

Mi vam preporučujemo Skinology SKIN RESCUE gel kremu za lice.

Pročitajte još i: Jutarnja i večernja rutina nege kože – ista ili različita?

error: Content is protected !!