“Unilajner” – neobičan make-up trend samo za hrabre!

unilajner
Instagram/Printscreen

Ako redovno pratite make-up stranice na društvenim mrežama, sigurno ste naletele na najrazličitije make-up trendove. Jedan od poslednjih je tzv. “uniliner” – trend koji prevazilazi tradicionalni način nanošenja ajlajnera. Radi se o odvažnom ajlajneru na oba oka koji se “spaja” preko korena nosa, kako bi ste postigao efekat poput spojenih obrva. Look je kreirala Jacinda sa Instagram stranice @adultsdrink, i od tad, ovaj look je postao viralan. U nastavku saznajte kako da rekreirate ovaj nadrealni make-up izgled.

Kako da rekreirate “unilajner” make-up trend?

#1: Kreirajte šimerastu bazu

Pre nego što krenete sa iscrtavanjem “unilajnera”, napravite osnovu, tako što ćete naneti senku za oči. Odaberite neku sa šimerastom bazom za večernji izgled, ili onu mat efekta za nešto smireniji look.

#2: Icrtajte konture “unilajnera”

Koristeći tanki ajlajner u formi flomastera, iscrtajte konture “unilajnera” u formi slova X, smenjujući tanku i debelu liniju. Centar slova X bi trebalo da bude u korenu nosa, baš između unutrašnjih uglova očiju, i da se produži iznad pregiba kapka gore i do polovine donje linije trepavica, dole.

#3: Popunite “unilajner”

Sada je vreme da “izgradite” vaš “unilajner”, koristeći ajlajnere u boji. Nacrtajte različite linije, šare i geometrijske oblike, u zavisnosti od izgleda koji želite da postignete. Birajte ajlajnere različitih boja za “colorful” efekat.

#4: Definišite oči

Dodajte definiciju očima, tako što ćete gornju liniju trepavica iscrtati crnom olovkom. Olovkom iscrajte “krilce” na kraju ajlajnera i spojte ga sa “unilajnerom”.

#5: Dodajte maskaru

Poslednji korak je da nanesete bogati sloj crne maskare i kompletirate ovaj izgled!

Povezano: Flomaster, gel ili tuš – koji tip ajlajnera je najbolji za vas?

U nastavku pogledajte neke inspirativne “unilajner” primere sa Instagrama:

Pročitajte još i: Tik-Tok make-up trik za veće oči – isprobajte “puppy” ajlajner

error: Content is protected !!