6 benefita korišćenja seruma za kosu zbog čega ćete ga želeti u svojoj rutini

serum za kosu

Neki beauty trendovi dođu i prođu, ali sa sigurnošću možemo reći da je serum za kosu evergreen proizvod koji ne podleže trendovima. Posle korišćenja šampona i regeneratora, serum za kosu je preparat koji većina nas ima u svom kupatilu. Ako i dalje smatrate da je serum za kosu nepotreban proizvod, ili niste sigurni šta on tačno “radi” – osim što “šminka” kosu, u nastavku pročitajte njegovih 6 benefita!

Zašto treba da koristite serum za kosu?

#1: Zaglađuje frizzy kosu i dlake koje štrče

Frizz i “flyaway” dlake koje štrče sa površine kose nikako nisu zabavme – uvek nam pokvare frizuru koju kreiramo. Pre nego što posegnete za bocom laka za kosu, probajte da ih ukrotite uz malo seruma za kosu, koji ćete naneti na dlanove i njima preči po površini kose. Ona će momentalno postati zaglađena i sjajna, poput ogledala!

serum za kosu

#2: Daje sjaj kosi

Serum za kosu radi tako što “spušta” kutikule dlake koje štrče, čineći dlaku sjajnijom. Serum možete naneti pre šamponiranja, kao luksuzan tretman ishrane, pre stilizovanja za kontrolu kose ili nakon njega, za lagani završni dodir koji daje svilenu mekoću i luksuzan sjaj dlaci.

Povezano: Kako da odaberete ulje za kosu prema tipu dlake?

#3: Hrani suvu kosu

Suva kosa je jedan od najčešćih problema svih nas, posebno ako se na sve to i farbamo. Ne samo da suva kosa ima grub dodir, već može delovati beživotno, što nikako nije dobro za vaše samopouzdanje. Zato nabavite pouzdan serum za kosu – kvalitetan serum će zaštititi vašu kosu od vlage, i dati joj svilenkasti finiš, luminozan sjaj i potpunu mekoću, bez masnog osećaja.

#4: Štiti kosu od vlage

Da li se vaša kosa automatski “naduva” čim izađete napolje, onim danima kada je vreme mokro i vlažno? Potpuno vas razumemo. Iako ne možete promeniti vaš tip kose (koji svakako igra ulogu u ovom problemu), ono što možete jeste da promenite način na koji kosa reaguje na atmosferske promene. Dobar serum za kosu će zaštititi kosu od neželjenog uvijanja.

#5: Omekšava dlaku

Kada je kosa suva ili oštećena, ona deluje krto na dodir. Niko ne želi da prolazi prstima kroz krtu kosu. Zato dlaci možete povratiti život, uz malo seruma za kosu, čineći je mekšom i punom.

serum za kosu

#6: Pomaže kod oštećene kose

Kvalitetni serumi za kosu sadrže mešavinu silikona (koji štite dlaku i daju joj sjaj) i dragocenih ulja (arganovo, kamelijino, kokosovo, konopljino, laneno), koji ujedno hrane dlaku. Korišćenje seruma je odličan način da povratite vlagu vašoj kosi, onda kada je ona izgubila svoja prirodna ulja.

Naše preporuke su sledeći serumi za kosu:

Pročitajte još i: Zašto bi trebalo da koristite serum sa hijaluronskom kiselinom na kosi?

error: Content is protected !!