Šta bi sve trebalo da znate PRE tretmana lica u salonu?

tretman lica

Ako ste poput većine žena, onda znate da ne možete živeti bez redovnih mesečnih tretmana lica. Samo stručni estetičar/kozmetičar može “otpušiti” pore na licu, umiriti iziritiranu kožu, i hidrirati vaš ten tako da vam koža deluje poput bebine. Ako nikada niste lice prepustile profesionalcu, neke stvari bi trebalo da znate! U nastavku otkrivamo šta bi sve trebalo da znate PRE profesionalnog tretmana lica u salonu!

Najčešća pitanja oko salonskih tretmana lica

Priprema pre tretmana lica

Bilo da ste uzbuđeni, anksiozni ili relaksirani pre tretmana lica, u tom tretnutku je lako da zaboravite sve one bitne “skincare” informacije koje bi trebalo da podelite sa vašim kozmetičarem. Na mobilnom telefonu napišite listu svih proizvoda koje trenutno koristite kod kuće, koje alergije imate, koliko često idete na tretmane, kao i spisak lekova koje koristite, kako biste imale najbolje moguće iskustvo.

Ako ste u drugom stanju, ili možda klaustrofobični, a možda vam smetaju određeni mirisi, ovo takođe morate podeliti sa kozmetičarem, kako bi napravio najbezbednije moguće okruženje za vas tokom tretmana.

tretman lica

Takođe, idealno bi bilo da nedelju dana pre tretmana lica izbegavate izlaganje suncu. Ako želite da se fokusirate na higijenski tretman čišćenja lica i komedoekspresiju, najbolje je da tretman zakažete na kraju nedelje, kako biste imali vikend da “odmorite” lice. Ako planirate tretman pre važnog događaja, neka to bude barem 5-7 dana ranije.

Povezano: Aparaturna kozmetika – prednosti u odnosu na klasične tretmane lica

Da li određeni tretmani odgovaraju samo specifičnom tipu kože?

Naravno! Različiti tretmani lica su pogodniji za određeni tip kože, i to uvek imajte na umu. Zato je najbolje da otvoreno popričate sa kozmetičarem oko vaših ciljeva i problema, kada je reč o stanju kož3. Najčešće dve vrste tretmana su:

  • SPA tretmani – oni obično uključuju čišćenje, piling, hranljivu masku, serum, kremu i SPF. Ovi tretmani ne uključuju komedoekspresiju.
  • Invazivni tretmani – ovi tretmani uključuju sve gore navedene komponente, ali i dodatne ciljane tretmane, poput komedoekspresije. One su uvek rade na koži koja je posebno pripremljena.

Tretmani lica mogu uključivati razne dodatke ili ciljane tretmane poput hemijskih pilinga, anti-age tretmana okoloočne regije, mikrodermoabrazije itd.

Povezano: Otkrivamo koji su to najefikasniji anti-aging tretmani lica!

mikrodermoabrazija lica

Nega posle tretmana

Posle svakog kozmetičkog tretmana u salonu, postoje određena pravila i smernice koje morate slediti. Često je crvenilo ili ružičasti ton lica, odmah posle tretmana.

Često pitanje je da li smete da nanosite šminku posle tretmana lica. Odgovor je kod većine tretmana DA, ali će vam kozmetičar uvek reći da je najbolje da kožu pustite da “diše” i upije sve efekte tretmana. Najbolji tajming za tretman lica je kasno popodne ili rano veče, kako biste imali negovanu kožu, spremnu za odlazak u krevet.

Koliko često treba primenjivati tretmane?

Da biste videli određene rezultate, potrebno je tretmane lica ponavljati u određenim vremenskim intervalima. Ako se borite protiv akni ili hiperpigmentacija, tretmani se najčešće ponavljaju na svakih 7 dana, za seriju intenzivnih tretmana. Kada su rezultati već vidljivi, oni se održavaju svakih 4-6 nedelja.

Najčešći tajming za klasične neinvazivne tretmane lica jeste jednom mesečno.

tretman lica

Nega između tretmana lica

Dobra kućna nega je pola posla u održavanju rezultata profesionalnog tretmana. Ona uključuje rutinu koja sadrži čistač lica, tonik, serum, hidratantnu kremu i SPF kremu, kao i negujući antirid.

Ako želite da sebi priuštite kućni biološki piling lica, predlažemo Skinology PAPAYA enzimski piling-serum, koji razmekšava kožu i uklanja mrtve ćelije sa površine.

Pročitajte još i: Profesionalni tretman lica kiseonikom – 10 benefita za kožu

error: Content is protected !!