Trendy skincare sastojak na koji treba da obratite pažnju: Beta-glukan

beta glukan

Da li vam kozmetički sastojci poput hijaluronske kiseline, glikolne kiseline, koenzima Q 10 ili centele zvuče poznato? Čini nam se da je svaki dan, nov trendy skincare sastojak u fokusu, obećavajući prelepu, blistavu i mlađu kožu. Najnoviji “IT” sastojak za kojim je skincare svet poludeo jeste beta-glukan, sastojak koji pruža anti-aging benefite, hidrataciju i umirenje kože. Kako biste saznale šta beta-glukan radi za vašu kožu – nastavite da čitate!

Šta je to beta-glukan?

Beta-glukani su polisaharadi, vrste šećera, koji se nalaze u ćelijskim zidovima raznih pečuraka, biljaka, algi i žitarica. U nezi kože, beta-glukani su bezbedni i efikasni sastojci, koji mogu rešiti više briga – od umirivanje osetljive kože, do zaglađivanja finih linija i bora. Pošto beta-glukani imaju antioksidativna i protivupalna svojstva, oni su odlični sastojci za poboljšanje crvenila i drugih problema osetljive kože.

beta glukan

Šta pruža koži?

Slično hijaluronskoj kiselini, beta-glukani pružaju koži lica dubinsku hidrataciju. Oni je zaključavaju i sprečavaju gubitak vlage, što rezultira glatkom i jedrom kožom. Uz dodatak hidratacijskih benefita, jedna studija je pokazala da beta-glukan može dubinski prodreti kroz epidemirs i efikasno “popuniti” fine linije i bore, uprkos njihovoj velikoj molekularnoj veličini. Rezultat je mlađi izgled kože tokom vremena. Beta-glukani su takođe sposobni da povećaju proizvodnju kolagena i stoga efikasno poboljšavaju znakove starenja i teksturu kože.

Povezano: Suva vs. dehidrirana koža – da li znate razliku?

Ko bi trebalo da koristi beta-glukan?

Svaki tip će imati benefite od korišćenja preparata sa beta-glukanom, ali najbolje efekte će videti oni sa suvom, osetljivom i iritiranom kožom, kao i dame koje traže proizvod koji umiruje crvenilo i iritaciju dok se ujedno bori protiv finih linija i bora.

beta glukan

Zaključak

Beta-glukani su efikasni skincare sastojci koji adresiraju više problema sa kožom – od umirivanja osetljive kože pa do zaglađivanja bor ai finih linija. Ako konstantno patite od iritirane kože koja zateže, pecka, ima oslabljenu barijeru ili vidljivo crvenilo – ovaj hit sastojak je idealan za vas. Pošto smo pred hladnijim delom godine, nije loše da istražite koji proizvodi na našem tržištu sadrže beta-glukan, kako biste pripremili zimski beauty arsenal!

Za umirivanje osetljive kože, preporučujemo vam Skinology DERMA CALM liniju.

Pročitajte još i: 8 pravila za negu osetljive kože

error: Content is protected !!