Trend izblajhanih obrva: Evo kako da “fejkujete “ovaj make-up izgled

izblajhane obrve

Ako ste u toku sa popularnim “eyebrow” trendovima, onda ste sigurno videle legendarni make-up look Kim Kardašijan, koja je ponela izblajhane obrve koje su momentalno oduševile Internet zajednicu. Posle nje, mnoge poznate ličnosti su se usudile da ovaj trend ponesu mimo fotografisanja za editorijale. Iako ovaj trend nije za svakog, zašto ne biste izašle iz zone komfora i probale izblajhane obrve – ali BEZ blajhanja? Evo kako da šminkom posvetlite obrve, za posebnu priliku!

U 3 koraka do “fejk” izblajhanih obrva

Korak #1: Uradite kolor-korekciju boje obrva

Čim pomenemo kolor-korekciju, prva asocijacija su nam palete sa korektorima u raznim bojama: zelenoj, žutoj, ljubičastoj, narandžastoj. Ova paleta će vam sada biti potrebna! Ako prirodno imate svetle obrve, slobodno možete preskočiti ovaj korak. Ako imate tamne obrve – trebalo bi da neutrališete njihovu tamnu boju, tako što ćete prekriti dlačice naranžastom ili breskvastom bojom korektora. Baš kao što ovu nijansu koristimo za prekrivanje tamnih krugova oko očiju – istu teoriju primenjujemo i ovde. Zato jednostavno nanesite svetli nanos korektora u boji breskve i iščešljajte ih uz pomoć spoolie četkice.

Povezano: Vodič – kolor korekcija tena za početnike

Korak #2: Prekrijte obrve korektorom u boji kože

Ovo je najvažniji korak u “fejkovanju” izgleda izblajhanih obrva. Umesto da obrve tretirate blanšem (što može biti recept za katastrofu, ako se ne uradi stručno), prekrijte ih korektorom! Odaberite  svetlu nijansu korektora, koji je dugotrajan i vodootporan, kako bi vam obrve trajale celog dana.

Počnite tako što ćete naneti malo korektora na nadlanicu šake i potom ravnomerno “uvaljajte” spoolie četkicu u proizvod. Budite pažljivi da ne nanesete previše proizvoda, jer rizikujete da se on previše vidi. Potom, iščeljajte obrve četkicom na koju ste naneli korektor, kako biste prekrile sve dlačice. Počnite laganim pokretima, jer lako možete dodati još, ako je potrebno. Ako vam je korektor prešao van obrva, počistite ga micelarnom vodom, kako bi vam obrve izgledate precizno i “čisto”.

izblajhane obrve

Korak #3: Fiksirajte obrve

Poslednji korak u postizanju ovog make-up izgleda jeste fiksiranje obrva, kako bi boja ostala na mestu. Znate već da se svaki kremasti proizvod mora “setovati” onim u prahu, kako ne bi izbledao ili se preslikao. Nanesite transparentni puder u prahu na malu pufnastu četkicu za senku i utapkajte ga preko obrva. I to je to – dobile ste izgled izblajhanih obrva za specijalnu priliku!

Pročitajte još i: 6 trikova sa olovkom za obrve koje svaka žena mora znati

error: Content is protected !!