5 make-up proizvoda koji će istaći smeđe oči

smeđe oči

Evo jedne zanimljive činjenica – preko polovine svetske populacije ima smeđe oči, ali nijedan par smeđih očiju nije isti! Od tamno čokoladnih, preko tople karamele, ili briljantne lešnik boje, postoji mnogo varijacija na temu smeđih očiju. Ako mislite da je vaša boja očiju obična – varate se! Evo kako ih možete istaći uz pomoć ovih 5 make-up proizvoda.

Ako imate smeđe oči – nabavite ovih 5 make-up proizvoda

#1: Kremaste senke u boji dragulja

Nabavite kremaste senke ili senke u olovci u boji dragog kamenja: tamno zelene, boje safira, bordo, šljivasto-ljubičaste. Vibrantni tonovi dragulja će stvoriti oštar kontrast koji će zaista istaći smeđe oči. Za još jači efekat, nabavite metalik verzije ovih nijansi, za dodatni sjaj i šljokice.

smeđe oči

#2: Tamno-bronzani ajlajner

Klasični crni ajlajner može dodatno “zatvoriti” vaše tamne oči, zato je mnogo bolja opcija – ajlajner u tamno bronzanoj boji. Nanesite ga na gornju liniju trepavica, za raskošan, sexy efekat. Potražite ajlajner sa šljokicama, za večernji izgled. Začudićete se koliko ova topla nijansa šminke može promeniti vaš izgled.

#3: Olovka u metalik-petrolej nijansi

Za jak konrast i smelo šminkanje, potražite olovku u petrolej-plavoj nijansi, poželjno sa metalik efektom. Nanesite ovu olovku na donju vodenu liniju, uz par slojeva crne maskare. Tako ćete smeđim očima dati dramatičan izgled.

smeđe oči

#4: Maskara u bordo boji

Smeđe oči će najlepše izgledati sa maskarom koja kontrastira njihovim prirodno toplim tonovima. Potražite maskaru sa hladnim podtonom, koji će učiniti da se smeđe oči zaista istaknu. Zato birajte maskare u tonovima ljubičaste ili bordo nijanse – koje su odlično pigmentovane i momentalno će posvetliti i vizuelno “podići” smeđe oči.

#5: Ljubičasta senka za oči

Na isti način  kao i maskara, hladni tonovi će najbolje istaći smeđe oči, koje prirodno imaju topao podton. Stoga se ne plašite da koketirate sa nijansama ljubičaste, bar kada je reč o senkama za oči. Kako biste “umirili” ljubičasti make-up look i učinili ga nosivim za dan, iskombinujte ga sa zemljanim tonovima.

smeđe oči

error: Content is protected !!