Negujte se prirodom: 4 biljke koje utiču na brži rast kose

rast kose

Kada pričamo o tretmanima kose, definitivno se najveći broj njih odnosi na rast kose – bilo da pričamo o topikalnom nanošenju ili oralnim suplementima. Pored klasičnih šampona, ampula, tretmana, mezoterapije kose itd, jedna posebna kategorija tretman je stekla veliki boom. Pričamo o prirodnim biljkama, koje stimulišu rast kose – a mogu se naći u raznim formulama, počev od ulja za skalp pa do dnevnih pilula. Nisu sve biljke iste, niti daju isti efekat na rast kose. Zato vam u nastavku otkrivamo 4 biljke koje se najčešće koriste u tretmanima za rast kose.

Ove biljke utiču na rast kose

#1: Ulje ruzmarina

Benefiti za kosu: Ulja ruzmarina deluje protivupalno i antimikrobno, što ga čini odličnim izborom za sve one koji se muče sa problemima sa kožom glave, poput svraba i perutanja. Njegovi protivupalni efekti su benefitni i za potencijalni rast kose, jer čine folikule dlake zdravim.

Kako se koristi: nanesite nekoliko kapi ulja (ono je jako, pa je mala količina dovoljna), i umasirajte ga direktno na skalp, tokom 10 minuta. Odmah potom, šamponirajte kose. Masiranje skalpa podstiče cirkulaciju.

Koliko mu treba da deluje: kako biste imali zdraviju kožu glave, potrebno je oko 4 nedelja tretmana, a potrebni su meseci da biste videli efekat rasta kose.

#2: Amla

Amle je drvo koje raste u Indiji i rađa voćke istog imena, koje se koriste u mnogim ajurvedskim praksama.

Benefiti za kosu: Amla je bogata antioksidantima, posebno vitaminom C i E. Pošto oksidativni stres može doprineti gubitku kose, svaki tip antioksidanta je dobrodošao. Osim toga, studije su pokazale da ekstrakt amle ima pozitivan efekat na određene ćelije unutar folikula dlake, koje promovišu rast kose, tako što produžavaju anagenu fazu rasta.

Kako se koristi: najbolje da pronađete ulje alme koje možete umasirati u kožu glave, na sličan način kao što je gore navedeno. Amla se može uzimati i kao suplement, u vidu pilula i praškova.

Koliko je potrebno da deluje: prema mišljenju stručnjaka, potreno je oko 4 meseca da vidite rast kose – najočitija promena biće oko razdeljka i linije kose na čelu.

#3: Aloe vera

Aloe vera je biljka koje sadrži gelastu supstancu unutar svojih mesnatih listova.

Benefiti za kosu: aloe vera ima najviše benefita za kožu glave, nego za kosu, ali pošto znamo da zdrava kosa raste iz zdrave kože glave, onda je zaslužila mesto na ovoj listi. Aloe vera je puna vitamina (A, C i E), i dubinski hidrira i umiruje kožu glave. Jedna studija je pokazala da je posebno dobra za one sa seboreičnim dermatitisom.

Kako se koristi: Za najbolje rezultate, potražite proizvode koji sadrže čisti sok ili gel aloe vere i umasirajte na teme pre šamponiranja.

Koliko je potrebno da deluje: Benefite ćete videti odmah posle jednog koiršćenja, ali za potencijalni rast kose potrebni su meseci.

#4: Koren maslačka

Koren maslačka se najčešće koristi kao čaj, ili kao oralni supelement.

Benefiti za kosu: Koren maslačka je odličan za detoksifikaciju jetre i bubrega, ali naročito pozitivan efekat ima na smanjenje upale kože glave. Ova biljka je idealna za one sa upalnim stnajima kože glave, poput seboreičnog dermatitisa i peruti. Indirektno, ova biljka može uticati na rast kose, smanjujući upalu.

Kako se koristi: Stručnjaci predlažu da ovu biljku konzumirate kao čaj, a odlično se slaže i sa čajem od korena čička.

Koliko je potrebno da deluje: Trebalo da vidite napredak za oko 10-14 dana.

Ako želite gotovo rešenje za brži rast kose, predlažemo vam kombinaciju Subrina Professional ANTI-HAIR LOSS šampona i ampula protiv opadanja kose.

error: Content is protected !!