Kako da koristite ricinusovo ulje za brži rast kose?

tretman vrućim uljem

Ricinusovo ulje je vekovima poznato kao jedno od najdelotvorinijih prirodnih preparata za brži rast dlake – bilo da je reč o kosi, obrvama ili trepavicama. Kako je veoma gusto, mnogi ne znaju kako da ga najbolje iskoriste za upotrebu na kosi. Zato vam donosimo najbolji način kako da iskoristite ovo prirodno blago u vašem režimu nege za brži rast kose.

Ricinusovo ulje ima priorodna antibakterijska i antifungalna svojstva, i bogato je sadržajem vitamina E, minerala, proteina i omega-6 i -9 ecencijalnih masnih kiselina. Tradicionalno se koristilo za akne, i druga stanja kože, kao i za borbu protiv opadanja kose, osipe i mnoge druge probleme.

ricinusovo ulje
Semenke ricinusa

Šta ricinusovo ulje radi za kosu?

Ricinusovo ulje se koristi na skalpu kako bi sprečilo ili izlečilo opadanje kose i veoma je efektivno ako se koristi na taj način. Njegova antibakterijska i antigljivična svojstva ga čine idealnim protiv zapaljenja folikula dlake, peruti i infekcija skalpa, a rinoleična kiselina povećava cirkulaciju i pomaže rast kose.

Rinoleična kiselina balansira pH kože skalpa i vraća njegova prirodna ulja, a čak regeneriše i razna oštećenja od hemikalija. Antioksidanti iz ricinusovog ulja regenerišu keratin u dlaci i jačaju kosu, čineći je glatkom i sjajnom.

Povezano: Ricinusovo ulje i njegova primena u kozmetici

Kako se koristi ricinusuvo ulje za rast kose?

Pošto je ricinusovo ulje veoma gusto i viskozno, najbolje je da se meša sa drugim čistim biljnim uljem, poput jojobe ili argana, u bočici od tamnog stakla sa pipetom. U nastavku sledi recept za serum za rast kose sa uljem ricinusa:

Sastojci (za oko 5 upotreba):

  • 3 supene kašike ricinusovog ulja
  • 1 supena kašika arganovog ili jojobinog ulja

ricinusovo ulje

Pomešajte sastojke u bočici od tamnog stakla sa pipetom. Dobro promućkajte. Pre nanošenja ulja, poprskajte teme vodom (sipajte vodu u bočicu sa raspršivačem za najpraktičnije rešenje) i nanesite par kapi ovog uljanog rastvora na skalp. Delite kosu počevši od uha, na svaki centimetar, i tu sipajte po jednu kap, dok ne pokrijete celo teme. Potom, masirajte ulje u skalp oko 5 minuta, kako bi se ulje dobro upilo i kako bise povećavala cirkulacija.

Koliko često?

Najbolje je primenjivati ovaj tretman 1-2 puta nedeljno, tako što ćete ostaviti da deluje nekoliko sati ili preko noći (onda spavajte sa turbanom na staroj jastičnici, kako ne biste umastili posteljinu). Posle nanošenja je dobro staviti kapicu za tuširanje ili peškir kako se ulje ne bi prenelo na nameštaj ili jastuk.

Povezano: Masažom skalpa stimulišite rast kose – EVO KAKO!

Uklanjanje ricinusovog ulja

Uklanjanje ricinusovog ulja sa skalpa može biti veoma teško, posebno ako koristite prirodne šampone. Zato postoji trik sa jajetom, koji će pomoći da se razbija masnoća i ulje lakše ispere. Razbijte jedno jaje i umutite ga, a potom ga umasirajte na skalp. Najbolje je da ovo radite pod tušem.

Drugi lakši način je da umasirate u teme malo regeneratora za kosu, koji će pomoći da se ulje kasnije lakše ispere. Potom šamponirajte kosu kao i obično.

ricinusovo ulje

Posle redovnih tretmana ricinusovim uljem, očekujte brži rast gušće i kvalitetnije kose, ali ujedno je morate negovati i poštedeti toplotnog stilizovanja. Savet plus – ovaj serum možete koristiti i na trepavicama i obrvama!

Ako ipak niste skloni DIY receptima i želite gotovo rešenje, predlažemo vam Subrina Professional PHI Active Energy ampule protiv opadanja kose.

Pročitajte još i: Zbogom opadanju – 8 super namirnica za stimulisanje rasta kose!

error: Content is protected !!