Nanošenje hidratantne kreme uz masažu lica

By  |  0 Comments

Hranljive i hidratantne kreme ne treba bilo kako mazati na lice. Mnogo bolje će delovati ako se stavljaju uz pomoć masaže lica.

Osim toga, sama masaža lica deluje na cirkulaciju krvi, pa prema tome i na tonus kože lica. Ovakav vid masaže ne zahteva više vremena nego što je predviđeno za uobičajeno nanošenje. Ljudsko telo ima 650 mišića, a čak 50 njih je smešteno na licu. Ako verujete da trening pomaže telu da ostane vitko, onda morate probati masažu lica koja daje mladalački izgled koži.

Kako se sprovodi masaža lica

Postoje razni načini masiranja. Za svaki se može reći da je dobar, pod uslovom da se pravilno sprovodi. Opšte pravilo je da se sa kožom ne sme grubo postupati, a naročito u predelu oko očiju, gde je koža najosetljivija.

10 efikasnih vežbi kod masaže lica

1. Stegnite vilice – mišić koji iskoči masirajte sa tri prsta kružnim pokretima držeći vilice stalno stisnute. Kružni pokreti prstiju kojima vršite masažu lica treba da se penju od vilične kosti prema facijalnoj.

2. Otvorite usta kao da ćete izgovoriti slovo O i sa tri ispružena prsta gladite lice od vilice do slepoočnica.

3. Vrhovima prstiju masirajte nozdrve kružnim pokretima. Srednjim i domalim prstima jedne i druge ruke naizmenično gladite greben nosa, od vrha prema korenu.

4. Ispruženim srednjim i domalim prstom naizmenično gladite obrve, prvo jednu pa drugu, od nosa prema slepoočnicama, ali tako da prstima obuhvatite arkade.

5. Srednjim i domalim prstom masirajte čelo kružnim pokretima, od sredine čela prema slepoočnicama.

6. Vrhovima srednjih prstiju masirajte kružnim pokretima veoma blago (bez i najmanjeg rastezanja kože) predele ispod očiju, počev od spoljašnjeg dela oka prema nosu. Zatim vratite klizni pokret od nosa prema spoljnjem delu oka. Ponovite to nekoliko puta. Masaža se vrši istovremeno obema rukama na oba oka.

7. Dobujte naizmenično ispruženim kažiprstom i srednjim prstom predeo kod samog spoljnjeg kraja očiju.

8. Podignute i ispružene brade, obuhvatite vrat čitavom šakom. Menjajte naizmenično obe šake masirajući vrat od vrha brade prema dekolteu.

9. Sastavljenih i ispruženih prstiju (naizmenično jednom i drugom rukom) tapkajte podbradak.

10. Palcem i kažiprstom obuhvatite viličnu kost i klizite prstima od vrha brade do korena ušiju. Činite to istovremeno obema rukama: prstima leve ruke – levi deo vilične kosti, a prstima desne – desni.

Svakodnevna masaža lica ne treba da traje duže od dva do tri minuta, što je potpuno dovoljno da hranljivi sastojci kreme uđu u kožu. Ali, bar jednom nedeljno, masažu lica produžite na pet do deset minuta.

Autor teksta: Milica, blog Le Prettiness

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!