Ulje divljeg šipka: Prirodan izvor retinola za vašu kožu

ulje divljeg sipka

Ulje divljeg šipka je ultimativno anti-aging ulje, sa prirodnim izvorom retinola! Toliko je dobro, da se i poznate ličnosti poput Kejt Midlton i Viktorije Bekam kunu u njega! Pegla bore, vraća koži blistavost i daje koži dnevnu dozu antioksidanata! U nastavku saznajte sve o ovom trendy ulju za lice koje je zaludelo beauty zajednicu!

Prepuno vitamina, minerala, antioksidanata i esencijalnih masnih kiselina, ulje divljeg šipka ima mnogo benefita za kožu. Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton, sa svojom prelepom kožom u polovini 30-ih godina, tvrdi da je upravo ovaj proizvod zaslužan za njenu lepotu. Saznajte zašto treba da postane i deo vaše skincare rutine.

Šta je ulje divljeg šipka i kako se dobija?

Ovo dragoceno ulje se dobija iz ploda šipka, koji ostaje posle cvetanja ruže. Kako bise sačuvali svi nutrijenti, ulje se dobija procesom hladne ekstrakcije. Ulje divljeg šipka je lek za kožu koji su koristili i drevni Egpićani, Maje i Indijanci, zbog svojih moći zaceljivanja.

plod šipka

Ulje divljeg šipka je po teksturi suvo ulje koje omogućava lako apsorpciju u kožu, ostavljajući nemasan trag. Često se nalazi kao sastojak skupljih krema, ali najbolje je da se koristi kao čisto ulje.

Ulje divljeg šipka – benefiti za kožu

Tretira postojeće bore i sprečava nove

Ulje divljeg šipka je prepuno nutrijenata koji deluju protiv prirodnog procesa starenja, kao što su masne kiseline i vitamini A i C. Oni tretiraju znakove starenje, pigmentacije, hidiraku kožu, a ujedno daju jaki antioksidantivni boost koji neutrališe dejstvo štetnih slobodnih radikala iz okruženja. I sve to bez tradicionalnog masnog osećaja na koži!

Povezano: Prirodna alternativa retinolu – upoznajte BAKUCHIOL, hit skincare sastojak!

Posvetljuje kožu i fleke

Ulje divljeg šipka je prirodan izvor retinoične kiseline, najjačeg oblika retinola koji efikasno izjednačava ton kože i deluje protiv oštećenja od sunca i hiperpigmentacija. Retinol iz ovog ulja deluje i protiv bora. Adstrigentna svojstva ulja skupljaju pore i posvetljuju kožu.

zdrava i mlada koža

Hidrira kožu

Niko ne želi suvu perutavu kožu, a to možete izbeći tako što ćete koristiti upravo ulje divljeg šipka u večernjoj rutini. Pošto sadrži 80% masnih kiselina, ono intenzivno hidrira i hrani suvu kožu, kako bi ona bila meka, jedra i hidrirana!

Umanjuje ožiljke

Ultimativni beauty trio sastojaka – protivupalne masne kiseline i vitamini A i C čine ovo ulje potencijalnim rešenjem za smanjivanje ožiljaka! Delujući zajedno, ovi sastojci neutrališu i sprečavaju oksidativnu štetu, a ujedno pomažu koži da izgradi nov kolagen i na taj način popuni stare ožiljke.

Povezano: Skvalan – super lagano ulje za lice koje ne masti kožu

ulje za lice u nezi kože

Bori se protiv efekata zagađenja na koži

Pošto je prepuno antioksidanata, ulje divljeg šipka ojačava prirodnu zaštitnu barijeru kože. Ova barijera je od krucijalnog značaja kada je reč o prirodnoj odbrani kože od zagađivača na svakodnevnoj bazi, poput UV zraka, isparenja automobila, duvanskog dima itd.

Odlično i kao piling

Razmotrite ideju da dodate ulje divljeg šipka u vašu rutinu i kao piling. Ono čuda čini ako se pomeša sa sodom bikarbonom i na taj način izvrši blagi piling kože. Naravno, ovo izbegnite ako imate kožu sklonu aknama – jer može iritirati upale koje se formiraju.

Ako ne možete da pronađete ulje divljeg šipka za lice, ili želite gotov proizvod, mi vam predlažemo Skinology RETINOL uljani serum za lice.

retinol serum

Kako se koristi ulje divljeg šipka?

Najbolji način da uvedete ulje jeste da ga koristite kao deo večernjeg režima nege kože, kao poslednji korak, posle nanošenje dnevne kreme ili umesto nje.

Pročitajte još i: Odaberite pravo ulje za lice za vaš tip kože

error: Content is protected !!