Maska za baršunasti i podmlađeni izgled kože

By  |  1 Comment

Očuvanje mladalačkog i baršunastog izgleda kože, zasigurno je potreba i težnja svake žene. Onda, kada koža počne da gubi svoje prvobitne i mladalačke osobine i kada se na njoj uoče prvi, pa i najmanji tragovi starenja, tada je potrebno u svakodnevnu primenu, uvrstiti odgovarajuće preparate. Dodatnom negom i nadoknađivanjem izgubljenih sastojaka kože, ovi preparati vraćaju njenu blistavost, elastičnost i baršunasti sjaj.

Kako se ne bi mučili, suočeni sa dilemom koji i kakav preparat za podmlađivanje kože da priuštite sebi, predlažemo da odvojite malo svog vremena i da sami u svom domu napravite idealan preparat. Sasvim prirodan, bez veštačkih supstanci, a namenjen je upravo vraćanju baršunastog i mladalačkog izgleda vaše kože.

 Šta vam je potrebno

  •  Jedna šolja svežeg i opranog crnog grožđa, očišćenog od semenki
  • Jedna šolja, svežih i opranih brusnica
  • Jedna kesica želatina bez arome
  • Jedna do dve kašičice soka od grejpfruta

 Način pripreme

Prethodno oprano i očišćeno crno grožđe i oprane brusnice, staviti u blender, zajedno sa kesicom želatina bez arome i sa kašičicom do dve grejpfruta i blendati dok ne dobijete homogenu kašastu masku. Tako dobijenu mešavinu, staviti u frižider da se u intervalu od 45 minuta, stegne i ohladi. Nakon tog intervala, mešavinu izvaditi iz frižidera i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.

Tek nakon što je na sobnoj temperaturi odstajala oko 10 minuta, mešavinu u vidu maske, naneti i dobro utrljati na lice, sve od brade do čela, pritom jedino izbegavajući regiju koja je usko i direktno oko očiju. Kada ovu masku nanesete i utrljate na lice, sačekajte da na njemu odstoji i deluje 15 minuta. Nakon tog perioda, dobro i detaljno isprati lice umereno toplom vodom, a ostatak mešavine vratiti u frižider gde će ostati do naredne upotrebe, odnosno do sutra, jer je ovakvu masku bezbedno koristiti svaki dan.

Koža će vam već nakon prvog tretmana, biti vidno hidrirana, osvežena i baršunastija, a već nakon nekoliko tretmana i vidno podmlađena, kao i oslobođena slobodnih radikala, koji su jedni od glavnih uzročnika starenja.

 

1 Comment

  1. Pingback: Blagotvorno dejstvo gline na kožu i kosu | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!