Uradi sama: maska za uklanjanje zanoktica

Bez obzira na to što smo u nekim od ranije objavljenih tekstova već pisali o problemu sa zanokticama, ipak smo našli za shodno da i sadržaj ovog teksta posvetimo sličnoj temi.


Povod za takvu odluku, bila je želja da sa vama podelimo sjajan recept za pripremu maske, koja će vas za samo jednu noć osloboditi prisustva zanoktica. Na taj način, pomoći će vam da vaši prsti i vaši nokti izgledaju savršeno i da predstavljaju odliku dame kakva upravo jeste.

Kako da pripremite masku za uklanjanje zanoktica?

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

  • 1 supena kašika bilo kojeg hidrantnog mleka za telo,
  • 1 supena kašika maslinovog ulja,
  • 1 metalna posudica,
  • Upaljač ili sveća,
  • Nekoliko trakica od gaze (onoliko trakica, na koliko prstiju imate zanoktice),
  • Rukavice.

Postupak pripreme i upotreba maske:

Pre samog početka pripreme ove maske, kako bi ste stvorili preduslov za nejno efikasno delovanje, uradite sledeće:

Potopite prste u što topliju vodu i držite ih tako oko 5 minuta (voda treba da bude što toplija, ali ne i toliko topla da vam njen kontakt sa kožom bude neprijatan ili bolan. Dakle koristite vodu koja je što toplija, ali prijatna za kožu). Kada prođe pet minuta, prste izvadite iz vode i pogurivačem za zanoktice ili tupom stranom turpije zanoktice gurnite što više možete ka korenu nokta (vratite ih gde im je mesto).

omeksavanje prstiju

Nakon toga, pristupite pripremi maske:

Pomešajte jednu supenu kašiku bilo kojeg hidrantnog mleka za telo sa jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Preporučujemo da ova dva sastojka pomešate u metalnoj posudici ili čak u kutlači, ukoliko nemate pri ruci adekvatnu metalnu posudicu. Zatim, kada ste to uradili, upalite plamen upaljača ili plamen sveće i njim zagrejte dno posudice. Zagrevanje nemojte prekidati oko tridesetak sekundi (potrebno je da mešavina postane mlaka).

mleko

Kada ste to uradili, uzmite unapred pripremljene trakice od gaze i dobro ih umočite u mešavinu. Zatim, svaku od umočenih trakica zamotajte na po jedan nokat na kojem imate zanoktice (možete to uraditi i sa noktima na kojima nemate zanoktice, kako bi ste preventivno delovali na njihovu pojavu).
Preko trakica, pažljivo navucite rukavice i tako prespavajte celu noć.

[adsense_inserter id=”12825″]

Ujutru, kada budete skinuli rukavice i odmotali trakice, primetićete da vam nokti izgledaju savršeno zdravo i da oko njih ne postoje zanoktice. Ovaj tretman možete sprovoditi periodično i kada uopšte nemate problem sa zanokticama, kako bi vam regija oko noktiju uvek bila i ostala zdrava.

Ono što takođe želimo da napomenemo, jeste da ovako pripremljenu masku za uklanjanje zanoktica možete koristiti ne samo na prstima ruku, već i na prstima na nogama. Naravno, u tom slučaju umesto rukavica, upotrebite čarape. Čak i ukoliko nemate izražene zanoktice na prstima na nogama, svakako ćete upotrebom ove maske dodatno doprineti njihovom zdravlju, a samim tim ćete i uticati na pojačanu zaštitu noktiju od pojave i prodiranja štetnih bakterija ili gljivica.

zanoktice

Ovo je posebno važno u zimskom periodu, kada ste puno češće i duže obuveni i kada vam se noge pojačano znoje od toplote zimske obuće koju ste zbog vremenskih uslova primorani da nosite.
Jedino na šta treba da obratite pažnju, jeste da trakice od gaze budu dovoljno, ali ne i preterano zategnute oko noktiju.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!