10 nail alata koji su vam potrebni za savršeni kućni manikir

kućni manikir

Ponekada, odlazak u salon na manikir jednostavno nije opcija, da li zbog nedostatka vremena ili sredstava. Umesto toga, svaka od nas zadovolji kućnom varijantom manikira, koji možemo da radimo i iz udobnosti našeg kreveta. Verujte nam da možete odraditi sasvim solidan posao, što se tiče manikira, ali samo ako imate određene alate kod kuće. U nastavku vam donosimo listu od 10 nail alata koje morate imati za perfektni kućni manikir!

Ovi proizvodi i alati su neophodni za kućni manikir:

#1: Kvalitetna turpija

Turpija za skraćivanje noktiju dobrog kvaliteta, granulacije 180/180 omogućiće vam da nežno oblikujete nokat, i izglačate njegov vrh, bez oštećenja. Potražite profesionalne turpije u prodavnicama salonske opreme, jer će vam pružiti upravo takav – salonski efekat.

turpija za nokte

#2: Piling za ruke

Piling za ruke je esencijalni korak pre manikira, koji će pripremiti kožu ruku, ali i površinu nokta za sve tretmane koji slede. Piling možete napraviti i same, ali i kupiti poseban proizvod namenjen manikiru.

Naša preporuka je NSP Piling krema za ruke.

piling za ruke

#3: Cangle za zanoktice

Ako ste i dalje u timu ljudi koji seckaju zanoktice (iako ih treba potiskivati), nabavite profi cangle za zanoktice. Imajte na umu da se nikada ne secka čitava zanoktica, već samo njen suvi, mrtvi deo.

#4: Tačkalica

Želite isprobate razne varijante nail-arta, ali nemate dovoljno mirnu ruku? Onda nabavite tačkalicu – dvostrani alat, s kojim možete iscrtavati tačkice razičitih veličina, po nokatnoj ploči. Uz ovaj alat možete iscrtati cvetove ili razne druge oblike.

Povezano: 6 stvari koje treba da znate pre odlaska na manikir

#5: Potiskivač zanoktica

Pravilna nega zanoktica NE uključuje seckanje, već njihovo potiskivanje! Ono se vrši pomoću metalnog alata – potiskivača zanoktica. Seckanje zanoktica može oštetiti okoloni tkivo, i potencijalno dovesti do infekcije. Zato se radije opredelite za potiskivanje zanoktica.

potiskivanje zanoktica

#6: Losion (krema) za ruke

Suve ruke i zanoktice su neprijatelj br. 1 kada je reč o manikiru. Suve zanoktice odvlače pažnju sa prelepog manikira, a ujedno privlače pažnju kako biste ih čačkali, i time upropastili manikir. Zato nabavite kvalitetnu kremu za ruke i redovno je nanosite, a posebno posle manikira.

Mi vam predlažemo da probate NSP Super kremu za ruke.

#7: Šljokice, kamenčići i drugi ukrasi

Ako volite da eksperimentišete sa nail artom, i vaš manikir uvek privlači pažnju, onda se na vreme opskrbite raznim svetlucavim šljokicama, kamenčićima, cirkonima i drugim ukrasima. Uz samo jedan ili dva cirkona, vaš ceo manikir će dobiti 3D efekat.

Povezano: Najlakši nail-art ikada (VIDEO)

#8: Olovka za korekciju laka

Olovke koje se pune acetonom, a na vrhu imaju precizni sunđerasti aplikator su pravi spasioci, ako niste baš precizni u lakiranju noktiju. Sa njom možete “počistiti” ivice noktiju, ukoliko ste nege prešli sa lakom.

#9: Precizna pinceta sa oštrim vrhom

Kako biste precizno aplikovali sve one svetlucave kamenčiće i cirkone na nokatnu ploču, biće vam potrebna pinceta! Ali ne bilo koja – potražite onu sa tankim i oštrm vrhom (a ne onu za čupkanje obrva!).

pinceta za manikir

#10: Brzosušeći top coat

Bez obzira da li volite mat ili sjajni manikir, brzosušeći top coat je obavezan u kolekciji svakog lakoholičara! Njime ćete brzinski savršiti i zapečatiti vaš manikir!

Pročitajte još i: Mali vodič kroz turpije za nokte – kako da odaberete pravu?

error: Content is protected !!