5 trikova za dugotrajan manikir

dugotrajan manikir

Iako kažu da ne treba da sudimo po izgledu, zaista nije prijatno ako neko ne drži do svoje lične higijene kada su ruke i nokti u pitanju. A šta ako je vaša briga o noktima uzaludna jer samo dan nakon nanošenja laka vaš manikir više nije savršen? Pokažite da vodite računa o sebi, primenite ovih 5 trikova i vaš manikir će definitivno da traje mnogo duže.

Da manikir traje duže

Pogledajte video sa objašnjenjem trikova ili pročitajte tekst u nastavku kako biste saznali kako da vam lak ne mrda sa noktiju.

Sirće za čistu površinu nokta

Pre lakiranja, da bi se lak duže zadržao na noktima, očistite nokatnu površinu od prljavštine, prirodnih ulja ili viška nanesenih – umočite štapić za uši u jabukovo sirće pa pređite njime preko nokta, a možete i držati nokte u sirćetu minut, dobro posušiti pa nastaviti sa ulepšavanjem noktiju.

Izbegavajte tretman za uklanjanje zanoktica

Još jedan od preduslova za dugotrajan manikir su suvi i čisti nokti. Da biste usporili ljuštenje laka, zaboravite na potapanje noktiju u mlaku vodu radi omekšavanja kože i odstranjivanje zanoktica neposredno pre započinjanja manikira, kao i na hidriranje ruku, zanoktica i noktiju kremom.

Dva sloja base coat-a

Kako biste sprečili da se lak sa vrhova noktiju brže ošteti i skine, na ovaj deo nokta aplicirajte 2 tanka sloja baznog laka. Sačekajte da se prvi sloj dobro osuši, kako biste naneli sledeći i svaki put kada radite manikir pridržavajte se ovog pravila.

Ne zaboravite ivice noktiju

Ne zaboravite da nalakirate – baznim, lakom u željenoj nijansi i završnim – ivice, kao i površinu ispod vrha noktiju koji se lakše i brže ošteti tokom obavljanja svakodnevnih kućnih poslova.

Bez laka na zanokticama

lak za nokte
Pogledajte i da li je vaš lak za nokte toksičan!

Izbegavajte da nanesete lak za nokte na zanoktice jer lak koji se zalepi na kožu oko nokta pospešiće ljuštenje laka sa nokatne površine i ubrzati oštećenja manikira.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!