Zakačili ste lak na noktima, dok se još nije osušio: Evo kako da ga “popravite”

lak za nokte

Posle pandemije, mnoge od nas su postale profesionalci kada je reč o lakiranju noktiju kod kuće. Iako svi volimo da nam nokte uradi profesionalac u salonu, ništa ne može nadmašiti DIY manikir, posebno kada nemate vremena. Ipak, lakiranje noktiju kod kuće ima svoje mane, poput slučajnog razrmljavanja laka, dok se on još nije osušio. Ukoliko vam se ovo dešava često – ne paničite! Postoje načini kako možete popraviti lak za nokte koji ste zakačili, bez da morate da ga skidate i počinjete iz početka. U nastvku donosimo lake savete kako da postignete gladak i savršen manikir, bez mana, kod kuće.

Šta da radite ako ste zakačili lak koji je još vlažan?

Ako ste zakačili lak na noktima, a on se još uvek nije osušio, profesionalni manikir tehničari tvrde da treba da umočite jagodicu prsta u skidač laka bez acetona i potom izglačate deo nokta koji je bio razmrljan, dok ga ne izblendate u potpunosti. Posle toga, možete naneti novi sloj laka preko celog nokta ili u tačkici ili, ukoliko boja nije dirnuta, možete samo naneti top coat.

lak za nokte

Šta da radite ako zakačili lak koji se već osušio?

Ako se lak osušio, a vama je ostala ramrljana tačkica, manikir aristi savetuju da isturpijate taj deo turpijom granulacije 240 ili više, kako biste uklonili “grbu” i stvorili glatku površinu. Potom, obrišite svu prašinu od turpijanja i nanesite tanak sloj boje na mesta koja su izbledela od turpijanja. Sve završite top coat-om. Prosto, jel da?

Povezano: Lakiranje noktiju – 5 loših navika kojih se morate odreći

Kako da sprečite da vam se lak razmrlja?

Svi znamo koliko smo nestrpljivi da odmah posle lakiranja noktiju nastavimo svoj dan, ali neke stvari ne možemo previše ubrzati. Ono što možete da uradite, jeste da koristite brzosušeće lakove i top coat, i da usmerite hladan vazduh na nokte, koji će stegnuti lak. Za ovaj trik, uključite fen za kosu, ali na hladno podešavanje (cool air button) i usmerite ga na nokte, ali ne na najjačem duvanju. Još jedan trik koji provereno radi jeste da umočite nokte u činiju sa ledenom vodom (kada je već polusuv), jer će hladnoća stegnuti lak brže.

Pročitajte još i: 10 manikir trikova koji će vam promeniti lakiranje noktiju

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!