“Nail Slugging”: Upoznajte se sa metodom nege koja daje najzdravije nokte!

nail slugging

“Slugging” je postao popularan na TikTok-u, kao metode nege i “zaključavanja” vlage unutar kože, ali ovaj put, skincare trend je postao i nail trend! Ako imate problema sa izgledom noktiju, ili ih oporavljate od dugog perioda geliranja, “nail slugging” je za vas! U nastavku saznajte kako vazelin može doprineti zdravim i jakim noktima!

Šta je to “slugging”?

“Slugging” trend nege dolazi iz korejskih beauty rutina i podrazumeva nanošenje debljih slojeva okluzivnih krema, poput vazelina i petrolatuma na kožu, kosu ili nokte, kako bi se stvorila barijera koja “zaključava” vlagu unutar nje. Kada se radi o nezi kože, ova metoda nije za svakoga (masnokošci, ali ne vidimo zašto ne biste isprobale “nail slugging”.

nail slugging

Šta je tačno “nail slugging”?

Verovatno ste se zapitale kako to nanosimo vazelin na nokte? Radi se o dvodelnom procesu, koji podrazumeva nanošenje ulja za zanoktice na nokte, nakon čega sledi sloj okluzivne kreme, poput vazelina ili kreme za ruke. Kombinacija ulja i okluziva zaključava vlagu i hidrataciju unutar kože, što rezultira zdravijim noktima, mekim i hidriranim zanokticama, bez njihovog pucanja i listanja.

Povezano: Zašto se javljaju brazde na noktima i kako da ih se rešite?

Kako da same uradite ovaj tretman?

Ova rutina je efikasna za dugoročnu hidrataciju. Isto kao što na kožu nanosite proizvode od najređe pa do najgušće teksture – naslojavanje ulja za zanoktice sa kremom za ruke je prava stvar za dugotrajni efekat.

Što se tiče idealnog tajminga za “nail slugging”, manikir tehničari predlažu da se to radi jednom dnevno, uveče pred spavanje. Nanošenje ulja i vazelina na nokte učiniće vaše ruke masnim, što nije pogodno za dnevne aktivnosti. Još jedan dobar momenat za “nail slugging” metodu jeste posle skidanja gela, gel-laka ili nadogradnje, kao i između manikira. Aceton je agresivna tečnost koja može isušiti nokte, zato je vraćanje vlage odličan način da ih ojačate.

nail slugging

Nanesite par kapi ulja za zanoktice na ceo, očišćen nokat (bez laka), sačekajte koji minut da se ono upije i potom nanesite malu količinu vazelina na zanoktice, kako biste hidrirali kožicu.

Koji su benefiti “nail slugging” metode?

Ova praksa nege štiti zanoktice od suvoće i pruža im hranljivu negu. Bilo da se radi o promeni godišenjg doba, preteranom pranju ruku ili čestim manikir seansama, mnogi od nas imaju suve i ispucale zanoktice, koje mogu dovesti do slabih noktiju.

Isto kao što na lice nanosite kremu, tako treba i da redovno hidrirate nokte, posebno ako nosite gel, gel-lak ili izlivene nokte. Naravno, ovaj metod nege izbegavajte pre lakiranja noktiju, jer se lak neće moći pravilno zalepiti na nokatnu ploču, usled viška masnoće.

Mi vam predlažemo NSP Nail Therapy serum za negu zanoktica.

nail slugging

Da li ćete probati “nail slugging” metodu?

Pročitajte još i: Kako se pravilno uklanjaju zanotkice – korak po korak?

error: Content is protected !!