10 anti-age saveta koji će dati momentalni efekat mlađe kože

anti age saveti

Zapamtite: nikad nije kasno da započnete anti-aging rutinu nege kože. Jedno od osnovnih pravila u nezi kože jeste da je bolje sprečiti nešto, nego popraviti već nastalu štetu. To zapravo znači da je mnogo teže rešiti se bora, pigmentacija, i isušivanja kože kada već nastanu. Iako su ovo prirodni neželjeni efekti starenja, ne dešavaju se u isto vreme za svakoga. Kako brinete o koži i kakvim životnim stilom živite umnogo će uticati na izlged vaše kože. Zato eksperti savetuju da već u 20-im počnete sa anti-age brigom o koži, čak i ako niste primetile niti jednu boru!

Anti-aging kože lica – 10 saveta eksperata

#1: Koristite čistač lica koji ne isušuje kožu

Teško je pričati o skincare-u bez priče o čišćenju kože. Svaki ritual nege mora započeti potpuno čistom kožom, ali to znači da treba posebnu pažnju da obratite na odabir odgovarajućeg proizvoda. Koža se neminovno isušuje sa godinama, a to znači da izbegavate grube i agresivne formule, i odaberite nežne, kremaste umivalice, koje možu neće lišiti preko potrebnih ulja.

#2: Uvedite esenciju u rutinu

Ako ste sveli skincare rutinu na puki minimum, a želite anti-aging efekte, to neće biti dovoljno. Ukoliko želite da podignete negu na viši nivo – isprobajte esenciju. To je tečna formula sa koncentrovanim aktivnim sastojcima, koja posebno pogoduje suvoj i zreloj koži. Esencije su tečne poput tonika i nanose se prstima, odmah nakon čišćenja lica, ali pre stavljanja seruma.

anti age saveti

#3: Neka vitamin C postane deo vaše rutine

Vitamin C je poznati antioksidant koji štiti kožu od dejstva slobodnih radikala, koji su veoma reaktivni molekuli. Ovi molekuli se mogu razviti iz raznih izvora: vazdušnog zagađenja, dima cigareta, ozona, hemikalija itd. Zato je vitamin C važan deo anti-aging rutine, jer on reparira oštećenja kože i sprečava poavu novih. Ovaj sastojak je ujedno i preventivni i korektivni.

Isprobajte Skinology Vitamin C serum za lice.

#4: Hijaluronska kiselina je nezamenljiva za hidrataciju

Studije su pokazale da jedan molekul hijaluronske kiseline može privući vodu u količini do 1000 puta svoje težine . Istraživanja pokazuju da formule sa hijaluronom poboljašvaju hidrataciju kože, elastičnost i dubinu bora. Nanesite hijaluronski serum na vlažnu kožu i pustite da se ova lagana tekstura jako brzo upije.

#5: Nemojte izbegavati ulja za lice

Suva koža i starenje idu ruku pod ruku. To znači da više ne bežite od ulja za lice. Preporučujemo da ubacite ulje za lice u rutinu. Hidratantna ulja se nanose posle noćne kreme, kao finalni korak nege, kako bi se vaša koža obnovila preko noći, za lepši i mlađi ten ujutru.

Mi vam preporučujemo Skinology BEAUTY BLEND ulje 01 za zrelu kožu.

anti age saveti

#6: Posebnu pažnju obratite na okoloočnu regiju

Koža oko očiju je veoma tanka – čak i ako nemate niti jednu boru na čelu, velika je šansa da ih imate oko očiju. Ova regija je jedna od prvih koja pokazuje znakove starenja. Zato je korišćenje antirida od krucijalne važnosti. Tretirajte svoju kožu kvalitetnim antiridom, koji ćete nanositi ujutru i uveče, domalim prstom i tako sprečiti bore, hiperpigmentracije i naduvenost.

#7: Ne štedite na anti-aging kremi

Bez obzira na godine, tip kože ili brige, krema za lice je vitalni deo svačije skincare rutine. Koža se isušuje kako starimo, i to znači da bi trebalo da pojačate i teksturu kreme koju koristite. Kada je koža suva, ona deluje grubo, a bore izraženije. Zato birajte kvalitetne anti-age kreme, koje će kožu zagladiti i hidrirati.

#8: Nosite SPF kremu CELE godine

Nijedna anti-age rutina neće biti efikasna niti kompletna bez SPF zaštitne kreme. Možda volite izležavanje na suncu, ali sunčevi zraci mogu ubrzati znakove starenja. Fotostarenje čini čak 90% vidljivih promena na koži. UV zraci oštećuju vaš DNK, koji posle uzrokuje lančanu reakciju, koja smanjuje zalihe kolagena i dovodi do neefikasnih pokušaja repariranja štete. Rezultat su – bore!

Povezano: Zašto je SPF krema najbolja anti-age krema koju posedujete?

anti age saveti

#9: Uvedite maske za zatezanje kože u rutinu

Kako starimo, naša koža prirodno počinje gubiti kolagen i elastin, dva proteina koja su odgovorna za njenu čvrstinu i elastičnost. Kako biste minimizovali ove efekte, koristite učvršćujuće proizvode koji će koži dati čvrstinu i glatkiji izgled.

#10: Ne zaboravite negu usana – one puno otkrivaju!

Osim okoločne regije, i perioralna regija je ta koja prva pokazuje znakove starenja. Tokom godina, primetićete promene oblika i teksture usana. Najbolji savet je da ostanete dosledni redovnoj nezi usana: piling, maska za usne i kvalitetan SPF stik za negu.

Pročitajte još i: Anti-age nega usana protiv bora i gubitka volumena

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!