“Quiet Luxury” trend je stigao i u manikir salone – Evo zašto je tako popularan!

quiet luxury
Instagram/Printscreen

Ako pratite HBO seriju “Succesion”, verovatno znate da se ona završila, ali trendovi koje je postavila, tek stiču svoju popularnost. Jedan od njih je “quiet luxury” estetika, odnosno estetika “tihog luksuza”. Radi se o izuzetno skupoj odeći, aksesoarima i look-ovima, koji su brendirani utlra-luksuznim markama, koje su manje poznate široj javnosti. Ovo je prešlo i u svet manikira. Počev od mikro-frenča, preko “supermodel” manikira, “lip gloss” trenda, kao i “blush” manikira, sve do jelly manikira. Popularni “syrup gel manikir” u Koreji i Japanu se takođe uklalapa u ovaj koncept “tihog luksuza”. Više o ovom manikir trendu pročitajte u nastavku!

Šta je tačno “tihi luksuz”?

Tihi luksuz se može opisati kao izdignuti minimalizam ili šik bez mnogo truda. On je uvek postojao kao estetika, samo je naziv drugačiji. Radi se o odeći, obući i aksesoarima koji izgledaju skupoceno, ali ne sadrže vidiljive logoe brendova i izgledaju vanvremenski. Ovo je look koji “šapuće” – “bogata sam”, umesto što izvikuje ovu rečenicu.

View this post on Instagram

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

Kako se “tihi luksuz” prenosi na manikir? Zamislite hiperrealistični Frenč manikir, suptilni šimer, bledo roze lakove, mnogo prozirno neutralnih boja sa metalik akcentima, ali ničim prejakim. Ovaj stil manikira će zapravo poboljašti ukupan vaš izgled, umesto što će privući pažnju na vaše nokte. Ovaj vajb deluje vanvremenski, i nije trend koji će proći za jednu sezonu.

Povezano: “Vanilla Chrome” je najlepši letnji manikir trend koji ide uz sve

Kakav je to “quiet luxury” manikir?

Ovde se radi o minimalizmu i premium beauty proizvodima i svesnijem izboru klasičnih boja. “Tihi luksuzni manikir” je suprotnost od preteranog kupovanja boja, i umesto toga je ulaganje u nešto što će trajati duže. Na primer, ovo znači da biste strukturisani manikir sa soft pink builder gelom platili nešto skuplje, ali će vam trajati čitavih mesec dana, u odnosu na običan manikir sa lakom koji će vam trajati 7 dana. Ovo je potcenjena elegancija koja deluje skupo i čini da vam ruke izgledaju mladoliko i otmeno. Ovaj trend je ujedno zlatan sredina između nail art-a i boja.

“Uradi sama “ 3 manikira u stilu tihog luksuza

#1: Micro-french

Uradite manikir (zanoktice, turpijanje, poliranje) i nanesite bazni sloj (base coat). Potom, namažite prozirnu pink, peach ili tauupe nijansu. Želite pokrivnu moć obranog mleka. Potom nanesite drugi sloj i zatvorite slobodnu ivicu. Kada se boja osušila, tankon četkicom nanesite belu liniju, veoma tanke debljine, uz samo ivicu nokta. Neka linija bude zakrivljena prema ivici nokta. Završite sve top coat-om.

#2: Blush manikir

Uradite manikir (zanoktice, turpijanje, poliranje) i nanesite bazni sloj. Nanesite svetlu nijansu po izboru, poput pastelne ili jelly peach pink boje. Neka se boja dobro osuši, ali ne u potpunosti. Ovaj korak zahteva strpljenje i vežbanje. Malim sunđerčićem (poput mini beauty blendera) pokupite malo pigmenta za nokte u prahu u utisnite blago u centra nokat. Četkicom skinite višak pigmenta i nanesite top coat.

#3: Ležerni zlatni manikir

Pripremite notke i nanesite 1-2 sloja prozirnog nude laka. Jedan sloj će učiniti da vam nokti budu prelepo sjajni, a dva će vam dati jaču pokrivnu moć. Potom, stavite zlatni ukras za nokte – nitnu za nokte, zlatni cirkon ili mikro-frenč liniju u zlatnoj boji. Ključ svega je – jednostavnost! Stavite preko top coat, kako biste zaključali zlatni ukras na noktu i ostavili manikir ekstra sjajnim.

Pročitajte još i: “Cloudy Milky” manikir je nova verzija mlečnih noktiju koju ćete obožavati na leto

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!