Da li ste čule za ukrajinski manikir? Sličan je ruskom, ali ne u potpunosti!

ukrajinski manikir

Tokom prošle godine, TikTok zajednica je poludela za ruskim manikirom (koji je već dugo popularan kod nas), a podrazumeva suvi manikir sa vrlo preciznim radom oko zanoktica. Ruski manikir se bazira na aparatnom manikiru, koji se služi električnim turpijama i brusilicama koje uklanjaju odumrlu kožu. Ovo dozvoljava nail tehničaru da lak namaže ispod zanoktica, čime manikir traje duže. Ipak, kao da to nije dovoljno, nedavno je beauty zajednica postala ”opsednuta” ukrajinskim manikirom. Samo hešteg #ukraniannails ima preko 70 miliona pregleda na TikTok-u. Zato vam donosimo sve o ukrajinskom manikiru, kao i po čemu se razlikuje od dobro poznatog ruskog?

Kakav je to ukrajinski manikir?

U Ukrajini, kao i Rusiji, standardi za usluge lepote su veoma visoki. Ukrajinski manikir predstavlja uslugu sa jednim od najviših standardna u ukrajinskim salonima. Tokom ove usluge, koristi se tzv. “kombinovani” manikir, kojij podrazumeva korišćenje električnih tupirja, ali i makazica. Nail tehničar će najpre koristiti električnu turpiju kojom će ukloniti stari gel lak i očistiti nokatnu ploču. Posle toga, zanoktice se poliraju turpijom. Minijaturna brusilica uklanja kožicu oko zanoktica, a makazicama se uklanjaju zanoktice, koje su “odvojene” električnom turpijom.

Što se tiče boje, kod ukrajinskog manikira, nail tehničar preferira gel lak, zbog dugotrajnosti, a i zbog mogućnosti kreiranja apexa. To znači da se slojevito nanosi gel lak na najslabiji deo nokta (obično na vrhove), kako bi se ojačao. Kreiranje apexa nokta izjednačava nokatni krevetac i čini da on izgleda glatko i savršeno.

View this post on Instagram

A post shared by Онлайн курсы маникюра | Russian manicure (@antonida_eremeeva)

Ruski vs. ukrajinski manikir: U čemu je razlika?

Ukrajinski manikir je najsličniji ruskom, jer se radi o preciznoj manikir usluzi. Ipak, ukrajinski manikir NE podrazumeva nanošenje laka ispod zanoktica, kao kod ruske metode. Umesto toga – manikir tehničar lak nanosi što je bliže moguće zanokticama. Još jedna ključna razlika je što ovakvi saloni koriste kombinaciju ukrajinskih brendova gel-lakova, poput DNKá i Trendy Nails, kao i brendova koje favorizuju ukrajinski saloni, a to su Luxio i Elise Braun. Ukrajinski manikir se radi na suvo, bez potapanja ili omekšavanja kože. Ovo je ključno za trajnost laka, pošto su nokti porozni, i svako izlaganje vodi učiniće da omekšaju.

Povezano – Ruski manikir, zašto je tako dobar?

@natalia.calkam #Manicure Sunday!! #ukrainianmanicure ♬ Calm Down – Rema

Koje su prednosti ukrajinskog manikira?

Sa fokusom na detaljnu negu zanoktica, ukrajinski manikir cilja na to da vam pruži visokokvalitetno iskustvo u salonu. Ova temeljna tehnika podrazumeva dobro pripremljenu nokatnu ploču, što dalje znači dugtrajniji manikir, čistu i preciznu aplikaciju. Manikir tehničar mora biti veoma precizan i temeljan.

Da li je ukrajinski manikir bezbedan?

Poput kontroverznog ruskog manikira, oprema koja se koristi tokom ukrajinskog manikira podiže pitanje bezbednosti. Kao i sve vrste manikira koje uključuju električne turpije za skidanje laka i zanoktica, kao i korišćenje makazica, postoji rizik od infekcije. Zato birajte dobre salone, koji sterilišu opremu, odlažu kontaminirani materijal u skladu sa propisima i koriste neotpakovani set brusilica i alata za svakog klijenta, a koji je prethodno bio sterilisan u odgovarajućoj aparaturi.

Koliko dugo traje efekat ukrajinskog manikira?

Tipičan gel manikir može da potraje do 3 nedelje. Ukrajinska metoda uklanja zanoktice, tako da se gel lak može naneti što je bliže bazi moguće, što vam može ”kupiti” još nedelju dana. Dakle, radi se o vrlo dugotrajnoj metodi trajnog laka.

@ktandjmo Ukrainian Nail Tech 🔥 American nail salons take notes plz im coming back very soon 🇹🇷🔜🇺🇸 #ukrainianmanicure #europeanmanicure #travel #lifeabroad ♬ princess diana x hatchback – normanrockwellvintage

Da li biste probale ukrajinski manikir?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!