Kako da sprečite opadanje kose

kako spreciti opadanje kose estera

Gubitak kose predstavlja veliki estetski problem, kako za žene, tako i za muškarce s obzirom na to da je kosa kod ljudi jedna od najvažnijih socioloških i psiholoških karakteristika. Iako opadanje kose može biti bezopasno i često je prolazna pojava, neminovno utiče na razvoj anksioznosti, samopouzdanje i sliku o osobi koja se bori sa ovim problemom. U većini slučajeva gubitak kose je reverzibilan i nove vlasi ponovo izrastaju, a uz adekvatne tretmane moguće je povratiti njihov kvalitet i gustinu.

Opadanje kose – efikasne metode

Najvažnije je na samom početku utvrditi uzroke i stanje folikula. Naime, kod odumrlih folikula nijedna terapija neće dati rezultate. Ipak, ukoliko su oni očuvani, ali su usled stresa, rigoroznih dijeta, nedostatka gvožđa i cinka, viška vitamina A ili hormonskog disbalansa neishranjeni, sasvim je moguće popraviti njihov energetski potencijal.

U tome pomaže mezoterapija koja nakon serije od osam tretmana optimalne efekte ostvaruje kod 75-80 odsto žena, a kod muškaraca 65-75 odsto što nikako nije zanemarljiv procenat. Kod žena kojima se kosa proredila nakon porođaja, u menopauzi, usled neredovne ishrane i stresa, kosa se potpuno obnavlja. Uz posebne mezoterapijske koktele specifičnog sastava koji sadrže vitamine, minerale, hijaluronsku kiselinu i faktore rasta ishranjuje se koren dlake, hidrira vlasište i podstiče rast nove kose.

Najnovija istraživanja potvrđuju da perut i opadanje kose stoje u čvrstoj sprezi i da perut može izazvati gubitak vlasi. Mezoterapija u velikoj meri može sprečiti pojavu peruti, ali i prekomerno mašćenje kože glave.  Takođe, veoma je važno u svoju ishranu uvesti što više namirnica koje su bogate folnom kiselinom, vitaminom B i omega-3 masnim kiselinama, a to znači svakodnevno uzimati dovoljno jaja, skuše, lososa, tune i mlečnih proizvoda.

opadanje kose estera

Tretman sopstvenom krvnom plazmom se pokazao kao sjajno rešenje, posebno u kombinaciji sa mezoterapijom zato što se zahvaljujući njemu stvaraju novi krvni sudovi, a najvažnije je da ne postoji mogućnost pojave alergijskih i imunoloških reakcija. Najkvalitetniji deo krvne plazme bogat faktorima rasta ubrizgava se u folikul dlake i na taj način se regeneriše, čak i na onom mestu gde se on ne vidi golim okom.

U svakom slučaju, ukoliko se ne radi o normalnom opadanju kose, a to je do sto vlasi dnevno ili pak o sezonskom, potrebno je na vreme obratiti se stručnjaku koji će ovom problemu prići sa više aspekata i ordinirati adekvatnu terapiju kako bi se kosa očuvala i bila zdrava i negovana.

Za više informacija o tretmanima kontaktirajte estetski centar “Estera” putem:

Povezano: Hijaluronski fileri za redefiniciju usana

————————————–

Vođen Platonovim doživljajem lepog koji se ogleda u skladu i umerenosti, dr Nenad Stanković se godinama uspešno bavi estetskom medicinom. Po vokaciji je injektor, antiaging trener i edukator u oblasti profesionalnog usavršavanja medicinskog kadra i doktorand na odseku za Kozmetologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. U potrazi za savremenim dostignućima vodećih eksperata u sferi podmlađivanja, posvećuje se edukacijama u Monaku, Francuskoj, Španiji, Holandiji, Izraelu, Ukrajini, Kini, Kazahstanu, Jordanu, Češkoj, Poljskoj, Bugrarskoj. Zahvaljujući stečenim znanjima, iskustvu, inovacijama efikasno razvija svoje metode u svakodnevnom radu sa klijentima kako bi im se omogućilo da uvek izgledaju negovno i zadovoljno.

dr nenand stankovic estetik centar estera

error: Content is protected !!