11 najboljih trikova koji će izvući maksimum iz svake vaše maskare

maskara

Maskara je zaista osnova bilo kog nesesera za šminkanje – to je jedina stvar na koju se uvek možete osloniti, a pronalaženje savršene formule je nimalo laka potraga. Ali čak i najbolja maskara može biti bolja – ako pratite ovih 11 trikova.

Maskara – 11 najboljih trikova

Trik 1: Vratite maskaru u život

Maskara obično ima rok trajanja od dva do tri meseca nakon otvaranja, ali postoje trenuci kada vam je potrebno da se rastegne samo malo duže. Kontaktno rešenje deluje u maloj meri, razbijajući gustu formulu i razređujući je tako da će vam trajati malo duže. Za najbolje rezultate dodajte nekoliko kapi odjednom da biste postigli željenu konzistenciju.

Trik 2: Olovkom napravite gušći izgled

Koristite ajlajner sa finim vrhom da nacrtate crtice na tačkama na liniji trepavica. Ovo će stvoriti izgled gušćih trepavica bez pomoći lažnih ili vlaknastih maskara.

Trik 3: Pojačajte toplotu!

Zagrejte uvijač za trepavice koristeći fen za kosu pre uvijanja trepavica. Ovo će vašim trepavicama dati bolju uvijenost i pomoći vam da postignete maksimalan volumen. Kada to radite, obavezno proverite temperaturu uvijača za trepavice pre nego što ga upotrebite na licu.

Trik 4: Uvijte trepavice na drugačiji način

Umesto da nekoliko puta stegnete uvijač za trepavice i nanesete maskaru, isprobajte ovu metodu u tri koraka. Počnite sa uvijačem za trepavice pod uglom od 30 stepeni i stegnite koren na 15 sekundi. Ponovite ovo na sredini vaših trepavica i na kraju na kraju. Uradite ovo jednom ili dva puta dok ne postignete željeni izgled.

Povezano – Veštačke trepavice i maskara – kako da ih koristite zajedno

Trik 5: Nanesite prajmer

Prajmer za trepavice je suštinski korak ka dobijanju najdužih i najpunijih trepavica. Ne samo da će pomoći vašim trepavicama da zadrže uvijanje, vaša maskara će se naneti mnogo glađe i trajati malo duže.

Trik 6: Nemojte pumpati maskaru

Može biti primamljivo snažno napumpati četkicu maskare u tubu – budimo iskreni, svi smo krivi za to. Ovo zapravo skraćuje životni vek vaše maskare tako što ubacuje vazduh u tubu i isušuje je.

Trik 7: Obrišite višak proizvoda

Uklanjanje viška proizvoda je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje trepavice. Ovaj jednostavan korak smanjuje stvaranje grudvica i pomaže u ravnomernoj distribuciji proizvoda na trepavicama.

Trik 8: Slojevi su ključni

Počnite nanošenjem vrlo tankih slojeva maskare i fokusirajte se uglavnom na krajeve. Nastavite da pravite slojeve dok ne postignete željenu debljinu i dužinu.

Trik 9: Brže osušite slojeve maskare

Koristite fen na hladnom i nežno osušite trepavice između slojeva da biste ubrzali vreme sušenja.

Trik 10: Cik-cak pomerajte maskaru

Kada nanosite tanke slojeve maskare, pomerajte četkicu za maskaru dok nanosite za maksimalan volumen.

Trik 11: Na donje trepavice nanesite vodootpornu maskaru

Na donje trepavice nanesite vodootpornu maskaru i to vertikalno. Birajte maskare sa tankom četkicom, najbolje onom silikonskom.

Pročitajte još i – Burgundy maskara je apsolutni hit za 2024. godinu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!