3 najveće greške pri oblikovanju obrva i kako ih ispraviti

greške pri oblikovanju obrva

Nepažnja, često i neiskustvo ili želja da nađete pravi oblik, baš zna da upropasti trenutak ulepšavanja ukrasa iznad očiju. Greške se dešavaju, ali ne dozvolite im da se ponavljaju prilikom sledećeg oblikovanja obrva jer ih nepravilno čupkanje može trajno razrediti.

Iako obrve na putu kroz vreme menjaju svoj oblik, prirodne su uvek u trendu. Kako biste sami definisali vaše, ali bez izobličavanja ili nekih od grešaka koje vam donosimo u nastavku teksta, ogledalce i pincetu u ruke i oprezno do seksi pogleda.

Kako da izbegnete greške pri čupanju obrva?

Primenjujete kozmetičke proizvode na vaše obrve

Često tretiramo obrve kao kožu, pa apliciramo na njih kojekakve losione, gelove, hidratantnu ili kremu za sunčanje. S obzirom da su obrve zapravo dlačice, jedine koje želimo zadržati na sebi, sve što ne biste stavili na vašu glavu, ne stavljajte ni na obrve jer kozmetički proizvodi prodiru u koren obrva i vrlo često dovode do njihovog opadanja, a mogu i da spreče rast obrva.

Povezano: Oblikujte obrve prema obliku lica!

Bespotrebno „šišate“ vaše obrve

Malo kojoj ženi je potrebno skraćivanje obrva pomoću makazica, a i kada se služe makazicama, često obrve skrate previše. Neravan i čupav luk pažljivo biste trebali da doterate pomoću makazica i to samo na sledeći način: počešljajte obrve ka gore i ošišajte samo dlačice koje remete liniju željenog oblika. Pored toga što će vam obrve izgledati uredno, zadržaćete prirodan izgled.

mirror-reflection-of-blond-woman-tousling-hair.jpg
Pogledajte zašto je look plava kosa i tamne obrve dobitna kombinacija!

Neprirodno popunjavate vaše obrve

Prilikom definisanja, često se dešava da žene ne koriste odgovarajuću nijansu olovke (senke ili pudera) za popunjavanje obrva te ih u većini slučajeva pretamne ili prepune. Kako biste istakli vaše obrve, dovoljno je da koristite olovku nijansu tamniju od vaše prirodne boje obrva.

error: Content is protected !!