3 TRENDY načina apliciranja ajlajnera

načina nanosenja ajlajnera

Umetnost apliciranja ajlajnera zahteva mirnu ruku, malo mašte i veliku želju da izgledate atraktivno i savršeno. Zahvaljujući tečnom ajlajneru, ajlajneru u olovci ili gelu možete izgledati misteriozno i privlačno.

Iako se čini malo komplikovano, savršeno isctrati liniju prilikom apliciranja ajlajnera, lakše je nego što izgleda. Probajte 3 jednostavna i brza načina da aplicirate ajlajner i izgledate spektakularno.

3 moderna look-a uz pomoć ajlajnera

1. Pin up style

Pin up izgled je bio veoma popularan 40-tih i 50-tih godina. Elegantan, senzualan i tako originalan da nikada neće izaći iz mode. Ono što je važno za Pin up make up je dobra osnova za šminku zahvaljujući kojoj će vaše oči doći do izražaja.

 • Pomoću korektora prekrijte tamne krugove ispod očiju.
 • Pre senčenja, nanesite prajmer na kapke kako biste ispravili sve eventualne sitne bore.
 • Nanesite senku za oči.
 • Za pin up style su savršeni nude ili bež tonovi.

Potom aplicirajte crni ajlajner da biste istakli oči – od sredine oka ka kraju kapka, a zatim od unutrašnjeg dela oka ka sredini. Vrhove izvucite naviše da dobijete mačkasti izgled. Koristite tečni ili ajlajner u gelu i, ako je moguće, vodootporan zbog dugotrajnog efekta. Za kraj aplicirajte bež boju oko vaših suznih kanala da oči izgledaju svetlije.

Povezano:

Nanošenje ajlajnera prema obliku očiju!

Pin up make up VIDEO!

A photo posted by @denitslava on

2. Grčki stil

Grčki stil je odlična opcija za večernji izlazak kada želite sofisticiran izgled. Kod grčkog stila ravnoteža i odvažnost idu ruku pod ruku.

U ovom slučaju, predlažemo iste korake koje smo naveli za Pin up izgled. Jedina razlika je u tome što ćete primeniti crni ajlajner na donji deo oka samo od sredine do spoljnog dela oka, zajedno sa srebrnom ili belom senkom na vrhu. Da, stavite senku za oči preko ajlajnera. Pomoću srebrne olovke, oko suznih kanala, stvorićete krupnije, provokativnije oči. Šminkanje završite vodootpornom maskarom.

Povezano: Kako da nanesete ajlajner na ČAK 9 različitih načina!

eyeliner

Foto: pinterest.com

3. Ajlajner u boji

Originalno, sveže, zabavno i jednostavno. Izgledaćete mlađe, a obojeni ajlajner možete aplicirati u svakoj prilici. Samo uzmite ove savete u obzir:

 • Vaša šminka će naglasiti vaše trepavice. Rezultat bi trebalo da bude iluzija bujnijih trepavica.
 • Pomoću korektora i nude senke za oči prekrijete bore i fleke.
 • Potrebna su vam 2 ajlajnera različite boje. Pomoću tečnog crnog ajlajnera, u jednom pokretnu, iscrtajte tanku liniju od unutrašnjeg ugla oka prema spoljnjem. Iznad crne linije aplicirajte drugi ajlajner, ali u boji koja bi trebala da ide dobro sa bojom vaših očiju.

Hajde da pogledamo kakve vam kombinacije odgovaraju:

 • plave oči: plavi ili zlatni ajlajner,
 • zelene oči: zeleni ili ljubičasti ajlajner,
 • tamno braon oči: plavi, zeleni, crveni ili roze ajlajner,
 • braon oči: braon, zeleni ili zlatni ajlajner,
 • sive oči: zlatni, zeleni, plavi ili roze ajlajner.

dbdd59238ce441d2658d79f4ceb2dde9

Foto: pinterest.com

Ovo su 3 jednostavne opcije za nanošenje ajlajnera koje će nesumnjivo istaći vašu lepotu u bilo koje doba dana ili noći.

Povezano: Makeup greške koje činite tokom šminkanja sa ajlajnerom!

error: Content is protected !!