5 make-up proizvoda koje svaka žena sa MASNOM kožom mora imati!

masna koža

Ako ste vlasnica masne kože, ovaj scenario vam je sigurno poznat: svakog jutra se probudite izrazito masne kože, sa prekomernom količinom sebuma koja se izlučila tokom noći. Odmah posežete sa čišćenjem lica jakim tonicima, koji će možda regulisati ovaj problem. Ipak, kada se našminkate i kročite na posao – vaš ten se već prosijao! Dakle, nije dovoljan samo skincare, kako biste regulisali lučenje sebuma i sprečili prosijavanje, već morate koristiti i adekvatne make-up proizvode! U nastavku vam donosimo 5 make-up proizvoda koje svaka žena sa masnom kožom mora imati!

Ove proizvode morate imati, ako vam je koža masna!

#1: Matirajući prajmer

Osnova dugotrajne šminke koja ne prosijava i ne klizi je – dobar prajmer! Prajmer i tečni puder su nešto u šta svakako treba da uložite, ukoliko imate masnu kožu. Birajte matirajuće prajmere, na bazi silikona, koji će popuniti (proširene) pore i pružiti dobru osnovu za tečni puder. Ovakvi prajmeri treba da matiraju kožu i spreče “probijanje” sebuma kroz šminku. Ključ svega je da nanosite MALU količinu prajmera, a nikako da preterate!

prajmer za masnu kožu

#2: BB krema za masnu kožu

Iako ste mislili da ćemo u stavci #2 navesti tečni puder – ako imate masnu kožu, mnogo bolja opcija je BB krema! I to ne bilo kakva, već ona namenjena masnoj i problematičnoj koži, koja sadrži i aktivne sastojke, poput cinka, salicilne kiseline, ulja čajevca itd. Ovi negujući sastojci će kontrolisati lučenje sebuma, a sama BB krema će biti lagana na koži. Tečni puderi su mnogo teži i “masniji” u odnosu na BB kremu. Potrudite se da BB kreme bude “oil-free”!

Povezano: Kako da pravilno koristite tečni puder ako imate masnu kožu?

#3: Vodootporna maskara i ajlajner

Možda vam je neobično što navodimo i make-up za oči, kao predlog za masnu kožu! Ali, ukoliko imate masnu kožu, velika je verovatnoća da vam je i koža kapaka masna, i da će se maskara ili ajlajner brzo razmrljati. Zato vam predlažemo da uložite u vodootporne verzije maskare i ajlajnera, koje će odoleti prekomernom mašćenju kože, i kao takve, neće se preslikavati.

vodootporna maskara

#4: Transparentni puder u prahu

Transparentni, lagani puder u prahu za fiksiranje šminke je #musthave proizvod, ako ste vlasnica masne kože lica! Ovi puderi ne sadrže nikakav pigment, već samo prah čija je funkcija da matira i fiksira šminku, kako ona ne bi “klizila” ili se prosijavala. Izbegavajte teške pudere u boji, koji će dodati pokrivnu moć, bez potrebe. Nanosite puder u prahu velikom, pufnastom četkom, koncentrišući najveću količinu na T zoni.

#5: Papirići za matiranje lica

Kako biste u toku dana pokupili eventualni višak masnoće sa kože – ne posežite za puderom u kamenu, već za papirićima za matiranje lica! Oni su najbolji prijatelj masne kože – jednostavnim utapkavanjem, upijaju višak masnoće, ne dirajući šminku ispod. Koža je matirana, osvežena, a vaša šminka netaknuta! Ima li boljeg proizvoda za masnu kožu? 🙂

Ako želite da se borite protiv problema mašćenja kože, preporučujemo vam Skinology OIL CONTROL liniju proizvoda za masnu i problematičnu kožu lica.

Pročitajte još i: 6 načina da vam lice izgleda manje masno – zauvek!

error: Content is protected !!