5 razloga zašto vam se tečni puder razdvaja na licu

tečni puder

Upravo ste završili sa veštim nanošenjem šminke za celo lice samo da biste primetili da vam se podloga odvaja pre nego što ste uopšte imali priliku da izađete. Postoji nekoliko stvari koje su više frustrirajuće od ulaganja vremena i truda da ispeglate svoj izgled i završite sa neurednim licem jer je vaš tečni puder migrirao. Možda se osećate kao da vam je bolje da uopšte ne nosite šminku. Istina je da niste sami – odvajanje tečnog pduera je uobičajeno. Dakle, prikupili smo šta treba da znate o tome šta uzrokuje odvajanje pudera i kako to možete sprečiti.

Šta uzrokuje odvajanje tečnog pudera i kako to sprečiti?

Pre nego što sprečite da se vaš tečni puder odvoji, važno je znati uzroke koji stoje iza toga. Evo pet krivaca koje treba napomenuti, a zatim slede jednostavna rešenja koja možete koristiti da sprečite da se puder odvaja na licu i nosu.

Uzrok broj 1: Korišćenje formula koje se međusobno ne dopunjuju

Pronalaženje prave podloge za vaš tip kože može izgledati kao beznačajno, ali takođe morate pronaći pravi prajmer za svoju podlogu. Baš kao što se ulje i voda ne mešaju, vaš prajmer i puder se neće dobro nositi ako imaju suprotstavljene formule. Rešenje za prevenciju: Koristite prajmer koji je kompatibilan sa vašom podlogom. Dakle, ako koristite podlogu na bazi vode, pametna je ideja da koristite i prajmer na bazi vode umesto prajmera na bazi silikona.

Uzrok #2: Suva koža

Ako ste skloni da imate suvu kožu – posebno kožu koja je flekava ili se ljušti – to bi mogao biti razlog da se vaša podloga odvoji. Nanošenje pudera na kožu koja je već neravna može dovesti do toga da ona ima ispucali, odvojeni izgled. Rešenje za prevenciju: Održavajte kožu hidratizovanom! Kao opšte pravilo, trebalo bi da navlažite kožu pre šminkanja, ali posebno ako patite od suve kože.

Uzrok #3: Masna koža

Kao što suva koža može da izazove razdvajanje podloge na nosu i licu, masna koža takođe može biti krivac. Ovo je posebno tačno ako ne pratite režim nege kože za vaš tip kože ili koristite podlogu koja će vam pomoći da zadržite višak ulja i sjaj. Rešenje za prevenciju: Pronađite pravu podlogu za vaš tip kože. Bez obzira da li imate suvu ili masnu kožu, ključna je upotreba formule podloge koja je namenjena vašem tenu. Ako imate suvu kožu, važno je da potražite podlogu sa hidratantnom formulom koja neće dodatno isušiti vaš ten.

Povezano – Tečni puder – zašto vam izgleda narandžast0 i kako to da sprečite

Uzrok #4: Zanemarivanje redovnog pilinga

Vremenom se mrtve ćelije kože i nečistoće nakupljaju na vašoj koži. Ako piling nije deo vaše redovne rutine nege kože, ovo nakupljanje može prouzrokovati da se podloga neravnomerno nanosi i odvaja tokom dana. Rešenje za prevenciju: Počnite sa redovnom pilingom. Neki ljudi mogu da podnesu svakodnevni piling, dok drugi mogu piling samo jednom nedeljno. Učestalost vašeg režima pilinga zavisi od vaše kože – samo pazite da ga ne preskočite u potpunosti! Nanesite piling na suvu, čistu kožu, umasirajte preko lica vlažnim prstima, a zatim temeljno isperite mlakom vodom.

Uzrok #5: Prekomerna količina pudera

Možda je primamljivo da se napunite puderom u pokušaju da prikrijete svaku nesavršenost, ali previše nanošenja može zapravo biti razlog zašto se vaša podloga odvaja. Da ne pominjemo, nanošenje prekomerne količine proizvoda takođe može dovesti do toga da vaš ten izgleda kao da je cakey. Rešenje za prevenciju: Zapamtite da je manje više! Umesto da odmah nasipate proizvod, počnite sa malom količinom pudera. Uvek možete primeniti više na određene oblasti gde je to potrebno ako želite veću pokrivenost.

Pročitajte još i – Četke za tečni puder – ultimativni vodič kroz sve vrste

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!