Japanski make-up i beauty trendovi koje vredi isprobati

japanski beauty trendovi

Evropljanke i Amerikanke su već nekoliko godina očarane azijskim beauty trendovima, počev od nege kože pa do make-upa. Neminovno je reći koliko su korejski i japanski rituali nege kože uticali na kozmetičku industriju. Dok se o korejskim proizvodima i ritualima mnogo više govori, oni japanski su ostali malo po strani. Zato vam donosimo mali vodič kroz japanske make-up i skincare trendove, koje vredi isprobati!

Šminka

Japanski make-up trendovi se fokusiraju na jednu ideju: radite ono što je neočekivano. Ako želite da isprobate nešto novo sa make-up rutinom, isprobajte neki od japanskih trendova šminkanja.

#1: Pink monohromatski make-up

Pink oči, pink usne i pink obrazi – ovo je jedan od najupečatljivijih japanskih trendova šminkanja. Daje romantičnu i svežu nota, koja je potrebna vaš svakom tipu kože. Samo prilagodite roze nijansu vašem podtonu tena.

pink šminka

#2: Babydoll trepavice

Guste uvijene trepavice, poput onih na lutkama su izuzetno poželjne u Japanu. Nabavite doll-like veštačke trepavice i nosite ih uz puno maskare, za totalno japanski izgled.

#3: Tinta za usne

Sjajevi su se vratili u modu prošle godine, ali sada smo našli zlatnu sredinu između super sjajnih i super mat usana. Upoznajte japanski proizvod – lip tint, koji ima prirodan finiš, uz boju koja traje. Ako ne možete da nabavite li tint, samo nanesite vaš omiljeni sjajni karmin i utapkajte višak sjaj maramicom.

Naš predlog je City Color Cremy Lips tečni karmin u nijansi Tequilla Sunrise.

#4: Senka u jednoj boji

Senka u jednoj boji preko celog kapka je jedan od vodećih make-up trendova u japanu. Dakle, nanesite isti senku na ceo kapak, pregib i ispod oka, kako biste bile IN! U Japanu su posebno popularne jarke boje, ali ako želite da prilagodite izgled svakodnevici, probajte bronzanu ili ljubičastu nijansu senke.

#5: Jak ajlajner

Od mačkastog ajlajnera pa sve do onih u jarkim bojama, oči su glavne kada je reč o japanskom šminkanju. Blistava, sjajna koža je prioritet u Japanu, tako da je sav akcenat na očima – zato vole da koriste jake crne ili raznobojne ajlajnere.

plavi ajlajner

Nega kože

Kada je reč o japanskoj nezi kože – njihova polisa je da se drže onoga što je isprobano i testirano. Ovo su pet najpopularnijih japanskih skincare trendova.

#1: Nežni proizvodi

Japanski proizvodi (tzv. J-beauty) stavljaju glavni akcenat na mekoću kože. Zapadni proizvodi uključuju jake pilinge i kiseline, dok Japanke imaju drugačiju filozifiju ishrane kože. Zato zamenite jake pilinge nežnim hidrirajućim tonicima.

#2: Duplo čišćenje kože

Čišćenje kože je važan deo japanske kutlure. Najveći broj Japanca i Japanki čisti kožu ujutru i uveče – oni zaista veruju u dubinsko čišćenje, poznatije kao “double-cleansing”. Najpre otope šminku i SPF kremu uz pomoć ulja za čišćenje, a potom skinu ostatke nečistoća gelom ili penom za umivanje.

duplo čišćenje kože

#3: Ležanje u kadi

Rituali kupanja su izuzetno važni Japancima. Osim što tako dubinski čistite kožu tela, ovo takođe služi kao meditativna praksa, koja “ispira” briga tog dana. Kako biste rekreirali japasnki ritual kupanja, najpre se istuširajte, kako biste očistili kožu. Potom uspite so za kupanje u kadu. Ležite u njoj 20-30 minuta, dok istovremeno pijete čašu vodue, za slučaj pregrevanja tela. Posle toga ćete osećati čisto i relaksirano.

#4: Tapkanje proizvoda u kožu

“Patting” iliti utapkavanje je popularna japanska tehnika nege kože, koja podrazumeva da se serumi, tonici i kreme utapkavaju dlanovima i prstima. Ovo je drugačije od naše tehnike razmazivanja proizvodu po koži. Tehnika utapkavanja dozvoljava da se proizvod ravnomernije rasporedi i bolje upije.

Povezano: “Tapping” – japanski metod nanošenja proizvoda za negu lica

Mi vam predlažemo Skinology Hijaluronska kiselina TONIK sa hidriranje kože, koji možete utapkavati.

#5: SPF krema

Kada je reč o zaštiti kože od Sunca, Japanci se ne šale. Mala deca, školarci, tinejdžeri, žene, muškarci – svi koriste kremu sa SPF zaštitnim faktorom i to vrlo religiozno. Nije ni čudo što Japanke imaju besprekorno svetlu i blistavu kožu, bez ijedne flekice!

Naš predlog je Skinology SPF 25 hidratantna krema za lice.

Pročitajte još i: Japanski ritual masaže lica – Asayake i Yuyake masaža

error: Content is protected !!