Šminka za proleće 2020: 5 najlepših trendova

make-up trendovi

Još malo pa i zvanično počinje proleće, a to znači da je vreme da odbacimo neutralnu paletu senki, koja nas, poput toplog kaputa, ušuškava u zimsku beauty rutinu. Ovi novi prolećni make-up trendovi će vas izvući iz taupe zone komfora: zamislite vibrantne pastelne boje, sedef i mnogo rumenila. Kako biste “ušli” u prolećno make-up raspoloženje već sada, donosimo vam u nastavku najbolje make-up trendove za ovo proleće!

Kako ćemo se šminkati ovog proleća?

#1: Beli tečni ajlajner

Ako se plašite da isprobate ajlajner u jakoj boji – nema problema. Ova varijanta belog ajlajnera je sveža i podseća malo na ’60-e godine prošlog veka. Beli ajlajner je savršeni način da ugrejete svoj put do jake šminke na očima.

Kako biste dobili jaku grafičku liniju, koristite baš tečni ajlajner u beloj boji, a ne olovku. Neka ostatak šminke bude mek i nežan, kako bi ajlajner imao glavni fokus. Dodajte bogati sloj maskare za produžavanje trepavica za potpuni WOW efekat.

#2: Biseri kao make-up aksesoar

Ovo je jedan od glavnih make-up trendova sa modnih pista! Umetnički look pun sitnih bisera koji su istovremeno i šminka i aksesoar! Ukrasite svoj make-up uz pomoć sitnih bisera: uhvatite ih pincetom, i nanesite malo lepka na trepavice. Zalepite ih na gornju liniju trepavice, unutrašnji ili spoljašnjih ugao oka ili ispod kosti obrve. Tako se neće “zaglaviti” u pregibu oka.

#3: Mint senka za oči

Ako tražite novu nijansu senke za oči koja će vladati prolećem 2020 – znajte da je to ona u mint nijansi. Ona savršeno “radi” kao blagi nanos boje preko celog kapka, ali i kao pigmentovani ajlajner ili bold izgled – sve je do toga kako je nanesete. Mat mit senku nanesite čvrstom četkicom, kako biste izvukli maksimum pigmenta.

Povezano: 7 načina da nanesete senke za oči za baš svaku priliku

#4: Jako rumenilo

Obožavamo ružičasto rumenilo u velikim količinama, koje je jedno od glavnih make-up trendova za ovo proleće. Ovaj stil daje prelepu boju na obrazima, baš kao da ste upravo istrčali iz bašte pune cveća. Istaknite rumenilo tako što ćete lejereovati kremastu i praškastu formulu: najpre nanesite kremasto rumenilo, a kada se ono osuši, dodajte praškastog rumenila koje će pojačati intezitet i postojanost boje.

#5: Monohromatska šminka

Dajte svakom delu vašeg lica pažnju koju zaslužuje i primenite pravilo šminke u jednoj boji za usne, obraze i oči. Iskoristite na primer ljubičastu boju: ljubičasta senka, karmin i rumenilo će istaći vaše crte lica. Kako vam izgled ne bi bio monoton, poigrajte se teksturama: neka oči budu mat, usne sjajne, a obrazi gliterasti.

Pročitajte još i: Monohromatska šminka – trend koji je hit i u 2020.

error: Content is protected !!