Monohromatska šminka – Make-up trend koji je hit i u 2020!

monohromatska šminka

Svaki pravi zaljubljenih u šminku ima na svom telefonu folder “Make-up inspiracija”. A ukoliko bliže pogledate te slike, primetićete jedan opšti trend koji vlada na svim fotkama: monohromatski make-up! To znači da se koristi jedna boja koja akcentuje lice, usne, obraze i oči, kako bi nastao harmoničan izgled. Ovo je tajna profesionalnih šminkera i veliki aktuelni trend. Evo šta treba da znate o trendu monohromantske šminke u 2020. godini!

Kako da same kreirate monohromatski make-up?

Monohromatska šminka se kreira tako što koristite istu šemu boja za vaš kompletan izgled, uključujući usne, obraze, i oči. Na primer ukoliko nosite koralni ruž na usnama, ovu istu nijansu upotrebiti kako biste akcentovali u obraze, a dodatno ubacite i toplu narandastu senku na očima. Dodajte malo bakarnog bronzera i vaš monohromatski look je gotov!

Ovo je možda prikladnije u letnjim danima, a za ovo prelazno vreme predlažemo pink monohromatski izgled: roze rumenilo, nežno roze senka i berry usne. Ovo će stvoriti povezani, harmonični izgled, baš onaj kakav viđate na Instagramu. Lako se postiže, a neverovatno izdiže vaš izgled na drugi nivo.

Povezano: Make-up trendovi za 2020 – TOP 7

Šta kada se boje ne slažu?

Naravno, postojaće situcije kada nećete moći da postignete monohromatski izgled, jer nećete moći da koristite istu boju za usne, obraze i oči. Na primer, ukoliko nosite toplu zelenu senku, nećete moći naneti zelenu boju na usne i obraze. U ovom slučaju, fokusirajte se na kreiranje harmoničnog make-up izgleda uz nijanse koje se slažu uz zelenu senku na očima (na primer: toplo breskvasto rumemilo sa zlatnim podtonom i meke, breskvaste usne).

Ako na primer, nosite braon nude usne, probajte da ih uparite uz hladno rumenilo sa prigušenim smeđim tonovima i mat braon senkom.

Ako vam treba inspiracija za monohromatski look, poznate ličnosti su sjajan primer kkao se sve može uklopiti i delovati skupo i prefinjeno!

Pročitajte još i: Najnoviji make-up trend za super blistavu kožu – Pre-highlighting

error: Content is protected !!