Očistite organizam: Detox voda sa narom i mentom

detox voda sa narom

Sa praznicima koji su se konačno završili, svako od nas se polako priprema za predstojeću prolećnu sezonu. Neminovno je da se posle praznika, obilne trpeze i pasivnijeg načina života osećamo tromo i teško. Zato smo vam pripremili recept za crvenu detox vodu sa narom i mentom, koja se lako pravi, a čisti organizam od nataloženih toksina. Recept je u nastavku teksta!

Pravljenje ove detoks vode je super-lako. Treba samo da ubacite nekoliko listova mente u avan i istučete ih kako bi pustili eterična ulja. Posle dodajete semenke nara i malo meda po ukusu. Uspite vode i to je to!

Zašto baš nar?

Ovo “rajsko voće” je sjajan antioksidant, dostupan na policama svakog većeg marketa. Njegov sok je sjajan za apsorbciju slobodnih radikala, naelektrsanih čestica koje dovode do bolesti i malignih oboljenja. Osim toga, nar štiti bubrege i jetru, a pošto sadrži visok procenat vitamina C, jača imunitet.

detox voda sa narom

Nar normalizuje krvni pritisak, a koristan je i ako se mučite sa povećanim šećerom u krvi: poboljšava osetljivost organizma na insulin, što doprinosi zdravijem metabolizmu. Takođe, nar je prirodni antibiotik: efikasan je u suzbijanju gram-negativnih bakterija! Prilično impresivno, zar ne?

Povezano: Nežni prolećni DETOX tela – 7 načina da očistite vaše telo

Detoks voda od nara i mente – recept

Za 4 čaše ovog detoks napitka trebaće vam:

  • 4 grančice sveže mente
  • 1 šolja semenki nara (oko 200 grama)
  • 1 ceo nar, prerezan na pola
  • 1 supena kašičica meda (15 gr)
  • 4 čaše vode (960 ml)
detox voda sa narom

Priprema:

Listiće mente ubacite u avan i blago ih izgnječite, kako bi otpustili aromu. Potom semenke nara ubacite u bokal vode. Uzmite drugi ceo nar, prerežite ga na pola i iscedite njegov sok u bokal. Dodajte kašičicu meda i dobro promešajte. Leti poslužite sa ledom. Prijatno!

Za najbolji efekat, ostavite bokal preko noći u frižideru, kako bi infuzija bila još jača.

Pročitajte još i: 4 napitka za brzi detox posle praznika

error: Content is protected !!