7 make-up trendova generacije Z koje vredi ispratiti

makeup trendovi generacija Z
Instagram/Printscreen

Činjenica je da je trenutno generacija Z ona koja čini najveći deo potrošača, kada je reč o kupovine šminke i skincare proizvoda. Nije ni čudo da su oni zapravo najodgovorniji za najveće beauty trendove kojima svedočimo na Instagramu i Tik Tok-u. Čak i ako ne pripadate generaciji Z, i vi možete uživati u ovim beauty momentima – od konturisanja usana, pa do ajlajner-arta, u nastavku saznajte koje beauty trendove generacije Z vredi isprobati!

Generacija Z – trendseteri

Generacija Z obuhvata mlade rođene između 1996. i 2012. godine. Ova generacija je trenutno najdominantnija na društvenim mrežama, koje postavljaju make-up trendove.

Konturisanje usana

Milenijalci (rođeni 1981-1996) su definitivno lansirali čitav trend konturisanja lica, objavljujući selfije sa precizno postavljenim konturama, ali konturisanje usana je defintivino trend koji su postavili pripadnici generacije Z. Najpre, uzmite liplajner u boji koja odgovara vašim usnama. Potom, probajte da ih precrtate preko Kupidonovog luka i na samom centru donje usne, kako biste kreirali vizuelni efekat punijih usana.

Obrnuti cat eye

Cat eye je i dalje make-up klasik – mačkasto izvučeno krilce ajlajnera na samom kraju oka. Genercija Z je kreirali svoj obrt na ovu temu – obrnuti cat eye. On naglašava liniju donjih trepavica, sa krilcem koje ide ka gore. Ovaj look možete postići najbolje gel-ajlajnerom.

View this post on Instagram

A post shared by ??ℕ?? ?????ℙ ?ℝ???? (@monaliska_makeup)

Lažne pegice

Pegice po licu automatski daju osunčani, mladalački ten, pa ga zato generacija Z preferira. Od olovaka za obrve, pa sve do specijalizovanih olovaka za crtanje obrva, odaberite svoj omiljeni proizvod za kreiranje lažnih pegica.

Glossy koža

Glossy koža je jedra, puna, hidrirana ima blagi sjaj, koji se vidi kada svetlost obasja njenu površinu. Skincare-makeup hibridi, poput serum-pudera su vaš ključ da ispratite ovaj trend.

Kristali na očima

Niste sigurni kako da izblendate 2-3 nijanse senke? Batalite senke i bacite se na kristale, dragulje, perlice i druge ukase, koje generacija Z dodaje na oči kako bi ih “našminkali”. Budite odvažne i kreirajte neki raznovrsni dizajn, ili ostanite u polju klasike, sa samo jednim kristalom na unutrašnjim uglovima oba oka.

Lifted rumenilo

Ovaj trik radi vizuelni lifting lica, koristeći rumenilo, koje se strateški pozicionira na visoke tačne vašeg lica, prema slepoočnicama. Ovaj stil šminkanja daje mladoliki i “podignut” efekat.

Umetnost tečnog ajlajnera

Sigurno ste primetile da tečni ajlajner nije više rezervisan samo za gornju liniju trepavica. Neobični dizajni koriste tečni ajlajner u različitim bojama, i to na području koje je mnogo šire od površine kapka. Ovo je veoma zabavan način da izrazite vaš look.

Pročitajte još i: Tik-Tok trik za veće oči – isprobajte “puppy” ajlajner

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!