10 korejskih skincare trendova koje morate isprobati u 2022. godini!

korejski trendovi

Kako je nova godina svečano otpočela, vreme je da mislimo na novogodišnje odluke. Pa, čemu želimo da se posvetimo u 2022. godini? Dobra početna tačka je vaša koža – a ovi K-beauty trendovi prete da osvoje skincare svet u 2022. Iako su naravno, zdrava ishrana i fitnes verovatno najčešće novogodišnje odluke, neka jedna od njih bude i briga o koži, najvećem organu tela. Zato smo vam u nastavku izdvojili 10 najvećih korejskih skincare trendova za 2022.

Predviđamo najpopularnije K-beauty trendove

#1: Neočekivani biljni sastojci

U 2022. viđaćemo mnogo više proizvoda na bazi retinola, ali i neke neobične botanične sastojke i ekstrakte, koji imaju višestruke benefite za kožu. Neki od njih su ljubičasti luk, ekstrakt breze, zelene mandarine itd. Osim toga, biće pojačana svest o održivom pakovanju i beauty eco-pokretu.

#2: Fermentisani sastojci

U ovoj godini, videćemo veći pokret ka vegan-friendly proizvodima i održivom pakovanju. Čini se da tržište polako prečazi od jednokratnih sheet-maski koje zagađuju planetu, prema wash-off maskama. Takođe, mnogo brendova izlazi sa formulama za osetljivu kožu, bez mirisa. Proizvodi na bazi fermentisanih sastojaka (koji su poznati po anti-age svojstvima) postaju sve popularniji, poput fermentisanog čaja i kombuhe.

serum za lice

#3: Višenamenski proizvodi

Posle opsežne rutine od 10 koraka, sada je svet otišao u drugom pravcu – pojednostavljenje beauty rutine. Višenamenski proizvodi zaista privlače svačiju pažnju. Svaki proizvod koji ugađa koži, a ujedno vam štedi vreme, postaje kultni favorit azijske nege.

Povezano: “7 skin” korejska metoda hidratacije za kožu

#4: Visokoefikasni proizvodi

Jedan od vodećih K-beauty trendova za 2022. godinu je visokoefikasna nega proizvodima koji sadrže visoke procente sastojaka, poput vitamina C, retinola i AHA/BHA kiselina. Sa pandemijom koja još nije blizu kraju, žene sve više traže efikasna kućna rešenja koja im oporaviti kožu posle celodnevnog nošenja maske. Potražite efikasne korejske preparate koji ciljaju na više problema kože: anti-aging, posvetljivanje, upale, i zaglađivanje kože.

#5: Retinol

Vitamin A, poznatiji kao retinol je sve popularniji, tako da se očekuje i od korejskih brendova da lansiraju retinolske preparate u 2022. godini. Takođe, viđaćemo više proizvoda koji tretiraju “maskne” i šminku koja je dugotrajna, tako da se može nositi ispod maske, bez preslikavanja.

Mi vam predlažemo Skinology RETINOL serum za lice.

fermentisani sastojci skincare

#6: Minimalističke formule

Jedan od vodećih K-beauty trendova za 2022. jeste minimalsitička lepota, sa formulama koje ne sadrže više od 10 sastojaka, namenjene osobama sa osetljivom kožom. Ovo je vrlo goruće pitanje, jer sa širenjem stresnog životnog stila i gradskog zagađenja, ovo pitanje postaje veoma aktuelno.

#7: Zdravi sjaj kože

Potraga za zdravim sjajem je veoma popularna – biti samopouzdan u svojoj koži i fokus na zdravu kožu je jedan od glavnih trendova u korejskoj lepoti. Zaboravite “glass skin”, već se opredlite za jednostavnu rutinu, baziranu na hranljivim i posvetljujućim sastojcima, poput propolisa i hijaluronske kiseline.

#8: Inovacije

U 2022. godini, korejski trendovi će se fokusirati na najefikasnije načine kako se sastojci upijaju u kožu. Na primer, flasteri za bubuljice, sa sitnim, razgrađujućim iglicama koje prodiru u kožu i tako distribuiraju sastojke direktno ispod kože.

#9: Održivost

Još jedan od vodećih K-beauty trendova su održivi sastojci i pakovanja, uključujući kompost-pakovanja za proizvode za jednokratnu upotrebu. Takođe, nove vrste sastojaka se kreiraju u laboratoriji na eco-friendly način.

održiva kozmetika

#10: High-tech beauty

U poslednjoj deceniji, potražanja za kućnim skincare gedžetima (poput LED maski za lice, ultrasoničnih masažera i aparata za čišćenje lica) je značajno porasla. COVID pandemija je definitivno ubrzala ovaj trend, sa zahtevima za high-tech alatkama za kućnu upotrebu. Predviđanje je da će korejski tehnološki giganti, poput LG-ja ili Samsung-a preuzeti high-tech beauty tržište u 2022.

Pročitajte još i: Korejska vs. evropska kozmetika – po čemu se razlikuju?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!