7 make-up trendova iz ’90-ih koji su ponovo aktuelni

Kada govorimo o make-upu kroz istoriju, verovatno vam je prva asocijacija na šminku ’90-ih braon karmin, plava senka i grundge ajlajner. Ovi make-up trendovi su zaista postali legendardni, zahvaljujući zvezdama poput Spice Girls, Naomi Campbell, Kate Moss itd. Dok su neki trendovi s razlogom ostali u toj eri (setite se tankih obrva), neki su ponovo oživeli u 2021. u nastavku vam donosimo 7 najboljih make-up trendova iz ’90-ih koji su ponovo aktuelni.

Make-up trendovi iz 90-ih koji su opet in!

#1: Bitten-red lips

Baš kao što su usne boje trešnje poznate za eru 80-ih, tako su crvene “ugrižene” usne make-up stil 90-ih. Od matte do sjajnog finiša, ova tamno crvena boja je bila IT nijansa devojaka poput Gvinet Paltrou, Gven Stefani i Riz Viterspun. Kako biste bili potpuno u stilu ’90-ih, nanesite ovu boju na usne, uz malo roze rumenila na obraze.

#2: Pastelna senka

Kao promenu u odnosu na neutralne boje, poznati su nosili pastelne nijanse preko celog kapka – od linije trepavica, pa sve do obrve. Uz ove nijanse lila, roze, tirkizne, najbolje je da nanesete lagani sloj maskare, kako ne biste nadjačali nežnu pastelnu senku.

#3: Braon karmin

Mauve i braon ruževi su definitivno stvar devedesetih. Iako su u toj eri kombinovani sa pretankim i prečupkanim obrvama, ove sezone ga možete poneti na usnama uz moderne, čupave obrve i neutralne senke!

Povezano: Make-up trendovi za zimu 2020/21. kojima nećete odoleti!

#4: Iscrtane oči crnom olovkom

Od obrve do ajlajnera – devedesete se vrte oko tankih linija, a posebno tanko iscrtane crne olovke za oči oko gornjeg i donjeg kapka. Iskopirajte ovaj izgled, tako što ćete iscrtati liniju gornjih i donjih trepavica uz pomoć kohl ajlajnera. Setujte ajlajner uz malo crne senke, kako ne biste dobili izgled rakuna, kada se ajlajner razmaže. Ovaj trend se najbolje slaže uz neutralne usne i rumenilo.

#5: Sedefaste usne

Ne možemo pričati o šminki 90-ih, a da ne spomenemo sedefasti karmin! U ovoj epohi, sedef i frost finiš su bili izuzetno aktuelni (uključujući kosu i senke za oči), ali na vrhu liste su definitivno sedefaste usne! Za moderan izgled ovog perlastog stila, potražite ruž u toploj neutralnoj ili bronze nijansi, za manje “veštački” izgled.

#6: Spider Lashes

Trepavice poput paukovih nožica su kontroverzan trend, složićete se. Dugačke trepavice su omiljeni look devojaka iz 90-ih. Umesto da nagomilate slojeve i slojeve maskare, koja će se zgrudvati na trepavicama, isprobajte veštačke trepavice koje su zgusnuto postavljene ili dodajte individualne trepavice u grozdovima, kako biste imitirali “spider” efekat.

#7: Plava senka za oči

Teško je ignorisati trend plave senke za oči, kada govorimo o šminkanju devedesetih. Ispratite ikonski make-up look Dženifer Lopez: nanesite tamnije plavu senku na spoljašnji ugao oka, i senčite je ka svetlijoj nijansi u unutrašnjem uglu, pa čak i na donjem kapku.

Pročitajte još i: Devedesete u trendu – šnalice i gumice su ponovo IN!

error: Content is protected !!