Jako rumenilo i vampy usne: 8 najlepših make-up trendova za zimu 2023/24.

makeup trend zima 2023
Instagram/Printscreen

Kako nam se zima približava, red je da istražimo kako ćemo se šminkati tokom ledenih dana. Zima je idealno vreme za jaču šminku, pošto su temperature hladnije. Možemo nanositi sve slojeve i tamne  nijanse, koje su inače ”too much” za topliji deo godine. Zato smo za vas prikupili predloge make-up artista koji predviđaju najveće trendove šminkanja za zimu 2023/24!

Make-up trendovi za zimu 2023/24

#1: Latte make-up 2.0

Imamo osećaj da će se ovaj trend šminkanja inspirisan kafenim tonovima nastaviti, ali u hladnijim, tamnijim nijansama za zimu. Poput tonova prepečenog maršmeloua ili crvene pomorandže, praktično sve što Hailey Bieber nanese na sebe postaće veliki zimski make-up trend. Dakle, šminkajte se u tonovima slane karamele, cimeta i kafe sa šlagom, koji predstavljaju zimsku verziju ”latte” šminke.

#2: Hladni tonovi

Ako vam je dosta toplih narandžasti i mednih tonova koji su bili aktuelni ovog leta i jeseni, možda vam možemo preporučiti da idete u suprotnom smeru? Ove zime vratićemo se hladnijim tonovima senki i rumenila. Probajte sivu senku na očima, sivo-smeđu olovku za usne ili prozirno-crni sjaj za usne, uz ljubičasto rumenilo na obrazima.

View this post on Instagram

A post shared by Alexandra French (@alexandraafrench)

#3: Vamp usne

Jedan od ključnih look-ova koji će imati uticaj na šminku ove sezone jesu “vampy usne”, u dve boje. Dakle, koristite tammiji ruž koji se ne razmazuje, umesto lip linera, kako biste oivičili i ispunili usne. Uzmite potom karmine koji se suše u mat finiš, i na kraju nanesite prozirni sjaj. Ovo je minimalistički look koji deluje skupo. Neka ostatak tena bude prozračan i nežan (zato su ”skin tint” i BB kreme najbolja opcija).

#4: Minimalistička koža

Zdrava koža je uvek IN, posebno kada ne nosite baš ništa na licu. Sjajna, zdrava i negovana koža će delovati kao oštri kontast ”grandž” i jakoj šminki koju očekujemo ove zime. Kako bi vam koža delovala blistavo, ali ne i masno, umočite malu rastresitu četkicu za senke u fino samleven puder za fiksiranje šminke. Nanesite puder ultra precizno, tamo gde želite da uklonite sjaj.

#5: Jake trepavice

Ove zime, trepavice će biti u stilu što veće, duže i dramatične. Učinite trepavice glavnim make-up događajem, tako što ćete naneti mnogo slojeva maskare (grudvice su ove zapravo poželjne!). Ili , olakšajte sebi proces uz par dobrih veštačkih trepavica. Isprobajte i individualne trepavice na donjim trepavicama, za “doll” izgled.

#6: Jako rumenilo

Na revijama za zimu 2023/24, dominirale su jake boje na obrazima, koje su kreirale upečatljiv izgled. Obrazi nisu jedino mesto na kojem ćemo nositi rumenilo – utapkajte svoje krem rumenilo i na vrh nosa, za preplanuli izgled, ili poprašite malo rumenila na sredinu brade i čela za “all-over” rumenilo.

#7: Gothcore

Razmazane crne oči i mat-crne usne su bile svuda po pistama za sezonu jesen/zima 2023/24. Ključ ovog look-a je da ga učinite nosivim, tako što ćete ostatak tena delovati ultra jednostavno i minimalistički (blistava koža i začešljane obrve).

Povezano: “Goth” šminka televijske junakinje Srede Adams je u trendu

#8: Metalik finiš

Zgrabite sve flitter senke, sedefaste karmine i metalik tečne senke, jer će metalik finiš biti izuzetno popularan ove zime. Razmažite metalik tečnu senku preko kapka, uz pomoć prstiju ili probajte šimerasti, metalik sjaj za usne.

Pročitajte još i: “Espresso” je nova verzija “latte” šminke za jesen 2023.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!