Braon olovka za usne: Evo zašto vaša rutina šminkanja nije potpuna bez nje

Braon olovka za usne

Nanošenje karmina baš pred izlazak iz kuće je omiljeni deo rutine svake od nas. Ali koliko puta niste bile zadovoljne efektom karmina na usnama, iako ste “odlepile” za tom nijansom? Nešto falli, ali niste sigurne šta. Sigurno ste viđale poznate ličnosti poput Cardi B, Kim Kardashian, Gigi Hadid sa savršenom, multidiomenzionalnom bojom na usnama. Ako ste se zapitale kako su ovo postigle, odgovor je jednostavan – braon olovka za usne!

Braon olovka za usne – zašto pristaje svima?

Istorija braon olovke za usne seže još u vremena kada nije sva šminka bila kreirana za sve tonove kože, ali jedna kvalitetna smeđa olovka za usne je uvek bila isprobana “sigurica”. Na svetlim tonovima kože, kreirala je definiciju oko usana. Na tamnijim tenovima je činila isto, ali je ujedno balansirala neujednačenu boju usana, popunjavajući ih. Ukratko, braon olovka za usne je višenamenski proizvodi koji odgovara baš SVIMA.

Kako da pronađete savršenu braon olovku za usne?

Odličan početak za pronalazak vaše savršene nijanse jeste ona koja odgovara vašoj boji usana, ali par nijansi tamnija. U zavisnosti od vaše boje tena, ove nijanse mogu ići od srednje pink-bresvkaste do mauve-taupe, ili čak espresso smeđe. Ipak, nemojte se previše zakačiti za traženje one “perfektne” kombinacija. Braon olovke za usne imaju jako širok spektar boja, i ukoliko vam se nijansa olovke ne slaže u potpunsti sa tonom karmina ili sjaja za usne, ne brinite. Možete čak slojevito nanositi dve ili više boja kako biste kreirale unikatan look.

Braon olovka za usne

Kako se nanosi braon olovka?

Step #1: Neka olovka za usne bude što tuplja

Svi šminkeri se slažu da kada je reč sa smeđim olovkama za usne, što su tuplje, to su bolje. Ako je olovka za usne preoštra, finiš može biti pregrub, ili linija može biti pretanka. Meka difuzija je ono što se traži. Kada želite da smeđom olovkom napravite senku ivice usana, na ovaj način dobijate autentičan izgled punih usana.

Step #2: Uokvirite usne

Nemojte nanositi balzam za usne pre olovke, zbog njene dugotrajnosti. Ako su usne previše hidrirane ili previše klizave, ovo će sprečiti vosak iz olovke da se poveže sa usnama. Boja će samo “plutati” preko emolijentnog balzama. Pratite ivicu usana i potom na stranicama, vrhu i dnu usana iscrtajte lajner prema sredini usana. Ovo će pomoći kod blendanja boje, umesto da se stvori jasna granica.

Povezano: “Cherry Cola” usne – isprobajte i vi ovaj make-up trend

Step #3: Razmekšajte liniju

Ako ste korstili olovku koja je preoštra, ili ste naneli previše proizvoda, zgrabite malu uglastu četkicu za šminku i omekšajte liniju prema sredini usana. Ovo je odličan savet kada kombinujete smeđu olovku sa prozirnim sjajem, da biste postigli izblendani finiš. Šminkeri tvrde da je ovo mnogo više glam, umetnički i prirodnije, a dobićete efekat sočnih i punih usana.

Braon olovka za usne

Step #4: Nanesite karmin ili sjaj preko

Karmin ili sjaj nanesite na sredinu usana i izblendajte ka spolja. Ovo će osigurati da senčenje koje ste radili olovkom ne omekša šreviše. I dobićete prelepi ombre finiš. Za dodatnu sočnost usana, nanesite svetliju nijansu na sredinu usana, radi više dimenzije.

Pročitajte još i: Kako da oživite osušenu olovku za usne – isprobajte ovaj trik

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!