Pogrešili ste sa kupovinom bronzera – Šta sada?

kupovina bronzera

Nema ničeg goreg nego kada naručite novi bronzer online, kako biste kasnije saznali da vam nijansa ne odgovara. Bez obzira da li je formula previše tamna za vaš ten ili se ne vidi uopšte, postoji puno načina kako da pogrešite sa bronzerom. U nastavku vam otkrivamo šta da radite kada ste već kupili pogrešnu nijansu, ali i kako da nikada više ne pogrešite!

Šta kada ste pogrešili sa bronzerom?

Već ste kupili pogrešan bronzer – šta sad?

Ako vraćanje bronzera nije opcija, nemojte paničiti! Postoji puno način kako ga možete uklopiti u make-up rutinu. Ako vam je bronzer previše svetle nijanse, koristite ga kao senku ili ga njime lagano setujte šminku na celom licu.

Ukoliko je bronzer previše taman, imate više opcija za alternativnu upotrebu. Osim što ga možete korisitit kao senku za oči, ili bronzer za telo, probajte ga ga nanesete četkom za rumenilo, za svetliji look. Ako ga nanesete velikom, pufnastom četkom, ona će pokupiti manje pigmenta, nego manja, gušća četkica. Make-up tehnika kojom nanosite bronzer takođe pravi razliku – nanesite ga nežnije, za svetliji finiš na koži!

Povezano: Savršen bronzer za svaki ten – Kako da ga odaberete?

konturisanje

Šta ako ste već naneli pogrešnu nijansu bronzera?

Ako ste shvatili da je vaš bronzer previše svetle ili tamne boje, a već ste a naneli na lice i vrat, postoji nekoliko načina da ga “popravite”. Dodajte malo pudera u kamenu ili prahu preko njega, i dobro ga izblendajte pufnastom četkicom. Ako je previše svetle boje, jednostavno dodajte tamniji bronzer preko.

Povezano: 4 drugačija načina za korišćenje bronzera

Kako da ne pogrešite u kupovini bronzera?

Kako biste odabrali nepogrešivu nijansu bronzera kada ga kupujete, razmislite o nijansi koju vaša koža poprimi kada prirodno pocrni na suncu.

nanošenje bronzera

Ako je vaša koža super-bleda, držite se nijansi koje su beige/žute. Previše crvenog pigmenta u bronzeru će na vama izgledati kao da ste izgoreli na suncu. Ako ste srednjeg tena, držite se nijansi koje su tamnije od vašeg tena, i naginju na topli podton. Ako ste tamnog tena, vaš bronzer mora biti veoma topao, i da naginje na crveno bronzane tonove.

Pročitajte još i: Kako da koristite bronzer zimi?

error: Content is protected !!